KBC Global Services беше удостоен със сертификат клас А от Българската агенция за инвестиции

Проектът, заслужил престижното отличие, e стратегически за развитието на Варна и региона и предвижда откриването на над 300 нови работни места

На закрита церемония в София беше връчено почетно отличие – сертификат клас А на KBC Global Services за успешното откриване на “КЕЙ БИ СИ ГЛОБАЛ СЪРВИСИС Н.В. - Клон България" в гр.Варна. Той е първият по рода център за дигитални технологии на KBC, а основното му предназначение е да реализира иновативни решения чрез изпълнение на различни ИТ проекти, подкрепящи дигиталната трансформация на банково-застрахователните дружества от KBC Group. Проектът е от стратегическо значение за развитието на Варна и региона – като резултат от него ще бъдат открити над 300 нови работни места.

Сертификатът беше връчен лично от зам.-министъра на иновациите и растежа - Стефан Савов, и г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. На церемонията по награждаване присъстваха още Тодор Петков, генерален мениджър и спонсор на проекта, Ивайло Ламбрев – ръководител о-л Риск, Здравка Костадинова – финансов директор и Станислава Козарева, ръководител на проекта.

Инвестицията в гр. Варна има задачата да запази наличните познания и опит на KBC за основните направления в рамките на Групата в Европа, като едновременно с това развие технологичния потенциал в региона. Планът предвижда изграждане на местно ниво на функционално ръководство и екипи за ежедневното управление на ресурсите по проектите, както и създаване на регулаторна рамка за координацията на партньорите. В успешната реализация на проекта ще бъдат включени също така и стратегически външни доставчици, белгийски партньори и компании с доказан опит в приложимите решения и технологии.

„Откриването на Центърът за дигитални технологии във Варна бе стратегическа инвестиция за KBC Global Services – „двигателят“ зад голямата банкова и застрахователна група. Стараейки се да бъдем в крак с технологиите и дори една стъпка напред, ние не спираме да развиваме иновативни проекти благодарение на експертизата на IT специалистите ни. Хората в Центъра имат възможност да работят в глобалната мрежа на Групата, да развиват своите умения и талант. Виждаме голям технологичен потенциал във Варна и страната като цяло, който ще бъде движеща сила и ще окаже принос не само за региона, но и за цялата икономика.

Ето защо като логично следствие от успешно реализираната инвестиция във Варна създадохме нов технологичен хъб в София, с който продължаваме да се развиваме в правилната посока като предоставяме все повече възможности за родните таланти да останат да работят в България. Както обичаме да казваме на служителите си, ние предлагаме работа, която работи за тях“, споделя Тодор Петков, генерален мениджър на Споделения център за услуги & Центърът за дигитални технологии.

Реализирането на проекта ще позволи назначаване и обучение на множество висококвалифицирани експерти. По този начин ще се подпомогне формирането на екипи от бизнес и ИТ звена за компетентност в Центъра за дигитално развитие във Варна, който е част и от SS&O с дружества в България и Чехия. Друга отличителна черта е планираният брой служители, които да се присъединят към екипа. Той е много над средната за всички компании в сектора за придобиване на сертификат клас A. Освен, че проектът ще повиши експертизата и представянето на Групата, той ще допринесе и за прехвърлянето на множество проекти към клона в България.

Вижте още: