„Кока- Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън” получи сертификат за инвестиции клас „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън” получи днес сертификат за инвестиции клас „А” от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Инвестицията е на стойност 1.7 милиона лева и се осъществява в периода юни 2013 – август 2014г. Сертифицираният проект се отнася до разширяването на дейността и обхвата на предоставяните услуги за страните в групата „Кока-Кола ХБК” в сферата на финансите, човешките ресурси и обработката на данни. Разширяването на българския център е част от стратегическа инициатива на „Кока-Кола ХБК”, а клиенти на тези услуги са бизнес звената на групата. Дейностите се извършват от офиса на дружеството в София. В резултат от проекта бяха създадени 196 работни места в различни отдели като финанси, обработка на данни, човешки ресурси.

Сертификатът за инвестиции клас „А” бе връчен от Министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на г-жа Симона Симеон - Попеску, директор на „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън” ЕООД и г-н Светослав Атанасов, национален търговски директор на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” на специална церемония днес в Министерството на икономиката и енергетиката.

„Гордеем се, че продължаваме да инвестираме в България и това е доказателство за нашия дългосрочен ангажимент за развиването на бизнеса ни тук. Центърът за предоставяне на услуги е една от най-важните инвестиции, които групата е направила през последните 3 години в България. Екипът ни в София се състои от 340 млади българи, в  чието развитие ние непрекъснато инвестираме.” каза г-жа Симона Симеон-Попеску, директор на „Кока- Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън” .

Вижте още: