Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в региона
Най-новият център за данни на компанията – SDC 2, отваря врати през март 2022, първите му клиенти се възползват от преференциална цена
 
Нетера е единствената българска компания, призната за ключов инвеститор в дейта центрове в Централна и Източна Европа, показва анализът Central and Eastern Europe Data Center Market - Industry Outlook & Forecast 2022-2027, на международния доставчик на информационни услуги GII.
 
В списъка са още Amazon, Microsoft, Equinix, Google, Digital Realty, NTT, Yandex и други.

Като телеком оператор, който от 26 години работи на глобалния пазар и осигурява свързаност по цял свят във висококонкурентна среда, Нетера инвестира дългосрочно и стратегически в изграждането и поддръжката на независими, неутрални дейта центрове.
В тях компанията предоставя на клиентите си първокласна колокация, бърза и сигурна свързаност, по-ниски разходи за охлаждане, възможност за наемане на апаратура и сървъри, поддръжка от професионален екип 24/7.
 
София дейта център 1 (SDC 1) се намира в София и е изграден в съответствие с изискванията на TIER III. Сградата е специално проектирана за център за данни и отговаря на най-високите международни стандарти.
 
SDC Столник е част от Дейта център парк Столник - най-големият дейта център и телекомуникационен хъб в региона. Той предлага неограничено пространство за колокация и мощност. SDC Столник разполага и със специално проектирани зали за криптомайнинг.
Друго предпочитано място за непрекъсваеми IT услуги е SDC Русе. Той е основна точка на присъствие на BFOR (Bulgarian Fiber Optics Route) - най-краткия маршрут между Румъния и Турция.
 
През март 2022 г. отваря врати най-новият център за данни на Нетера – София дейта център 2 (SDC 2). Той e разположен непосредствено до SDC 1, а неговите клиенти ще се възползват от предимствата на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура – свързаност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани международни мрежи и маршрути.
Желаещите да наемат място в SDC 2 получават 10% отстъпка от стандартната цена за колокация.
 
Чрез своите центрове за данни и вече изградената глобална мрежа с точки на присъствие в над 180 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги: международна свързаност и връзка с едни от най-големите оператори и създатели на съдържание в света.

SDC е място, на което бизнесът се доверява и за наем на високопроизводителни физически или облачни сървъри, за защита от DDoS атаки и бекъп услуги (BaaS). Така компаниите спестяват инвестиции в скъпо оборудване, специалисти и софтуер, като същевременно разчитат на безупречна техническа и IT поддръжка.

Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в региона

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...