Независимите оптики в цяла България стават “Отговорни заедно”Националната кампания обединява оптиците с единни правила за безопасност и най-добрите международни практики вследствие на COVID-19

Националната кампания “Отговорни заедно” обединява 150 независими оптики в цялата страна около най-добрите практики за безопасност както за пациентите, така и за оптиците.

В рамките на повече от месец организаторите ще предоставят на независимите оптици и оптометристи обучения с поредица модули, базирани на текущата правна рамка и глобален опит, както и оборудване с необходими инструменти и материали.

От днес всички участници ще поставят на входа си специалните стикер и плакат на кампанията и ще бъдат включени в интерактивна онлайн карта, която да ориентира и увери клиентите им, за правилата за безопасност, които се спазват.\

По време на изолацията много от нас имаха зрителни проблеми: умора в очите и главоболие от удълженото гледане на компютъра, замъглените стъкла на очилата при носене на маска, нарушен сън заради вредната светлина излъчвана от дигиталните екрани, парене в очите заради постоянното взиране на близко разстояние. А в последните седмици - и дискомфорт от рязкото излизане на слънчева светлина. Оптиките предоставят адаптирани решения на всички тези проблеми, за да могат хората да видят света в най-добрата му светлина.

Професионалистите и организаторите вярват, че сега е времето всеки да постави очното си здраве на фокус, без притеснения.

Затова оптиките, подобно на всички бизнеси, заедно се адаптират към промените, наложени от COVID-19 и посрещат клиентите си в една безопасна и сигурна среда не само сега, но и дълго след отпадането на мерките.

Организатор и инициатор на кампанията е Essilor България: номер 1 производител на стъкла за очила в света, подкрепен от Националната Асоциация на Българските Оптометристи и Оптици (НАБОО) и Български съюз на Оптометристите (БСО).

Списък с всички оптики по градове, които са “Отговорни заедно”: https://www.essilor.bg/optiki

Вижте още: