Разнообразието в екипа води средно до 9% увеличен оборот, 60% процента повече иновативни идеи и до 22% спад в текучеството„Ако не горите в това, което правите, по-добре не го започвайте” – допълни Венета Димитрова, Аркон Консулт

„Ако любовта е плод на химията, то семейният бизнес е продукт на дизайн”,
сподели Виктория Стоянова, „Тракийски свят ЕАД-България
В момента, в хотел Маринела тече Smart talks инициативата BUSINESS LADY EXCELLENCE – вдъхновяващи разкази за успеха на жени в бизнеса, срещи с лидери, ноу-хау, бизнес среда.
 
Живеем във време, в което се зараждат нови тенденции спрямо жените в бизнеса и дамите изпълняват все повече социални роли в обществото. Когато заемането на лидерски позиции от жените в бизнеса вече не е мит или самоцел, а новата реалност, ние питаме, а сега какво? Колко още могат да бъдат разтегнати обществените изисквания към жената или по-скоро вече влизат в рамките на нормалното?Днес се опитваме да намерим отговори на някои от тези въпроси...

 Темата, свързана с „Многообразие и опасности от  дискриминация и Особености при подбора на таланти” лекор беше Майя ПейчеваHR Manager and HR Hub Manager, HPE. Пейчева сподели три ключови неща. Разнообразието в екипа (разнополова, етническа и друга основа)води средно от 3 до 9% увеличен оборот, 60% процента повече патенти (добавя креативност и иновации), и се наблюдава 22% спад в текучеството. 

Елица КостоваВизионер и основател на Career Guideговори за „Кариера или предприемачество – възможности за кариерно ориентиране”. Според нея богатството не се изразява само като бизнес и кариера, а и като личностно развитие и принос в обществото. 

Харизматичната Венета ДимитроваУправляващ директор на „Аркон Консулт” ООДпредстави по уникален начин своя професионален път или по-точни отделни ключови моменти от него. Тя се фокусира върху темата „Възможен ли е стартъп с "0" финансиране - какво е необходимо за успешното развитие на бизнес идея?”. Чрез споделяне на лични добри и лоши житейски моменти, се оформиха следните изводи: излизане от зоната на комфорт, търсене на правилната ниша, страстта е задължителна – „Ако не горите в това, което правите, по-добре не го започвайте”. Приемането на провала като опит и ценни уроци. 

„Успешни до 30 – възможно ли е това” беше темата на зареждащата Блажка Димитроваосновател на първото по рода си за България заведение без отпадъци - Blagichka - zero waste. Сред нейните основни предпоставки за успех са: създаването на план и неговото периодично ревизиране, разказвайте своята история, докато я създавате и реализирате, открийти правилния човек, мечтайте.

„За меда и жилото на семейния бизнес в България. Как да се справяме с предизвикателството да развиваме успешно бизнес компания и семейство със съпруга или партньора в живота си” интересни неща сподели Виктория СтояноваИзпълнителендиректор на "Тракийски свят" ЕАД-България. „Тръгнахме двама по дълъг път и път да няма – ще го създадат”. Сред положителните моменти са взаимозаменяемостта в работата и осигуряването на повече лично време, споделянето на общи идеи. Анкетно проучване, лично осъществено в приятелски кръг от самата Виктория показва, че поели семейни инициативи двойки не биха предприели това отново, защото смятат, че едното /бизнесът или семейството/ ще бъде за сметка на другото. Заедно със своя спруг споделят максимата, че любовта не е вторачване един в друг, а гледане в обща посока. Ако любовта е плод на химията, то съвместната работа е продукт на дизайн. Тайната й за успех включва „импатията” – като зачитане на особеностите и потребностите на другия. 

ГузалТаджибаеваексперт в областта на личностното развитие и изграждането на професионална кариерасподели своя опит и познания за „Грешките на жените, които им пречат да постигнат успех в конкурентна среда/Риск от промяната в характера и загуба на баланса”. В своята реч тя заложи на емпатията като грижа за своя екип, но и като предизвикателство да реагира безпристрастно в конфликтни ситуации. 

Предстои панел БАЛАНС. Всичко за програмата, лекторите и презентациите на участниците можете да намерите  тук: http://blex2019.eu

Вечерта,от 20:00 часаще се проведе и осмото издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady.Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост. Наградите са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес практики, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.

Разнообразието в екипа води средно до 9% увеличен оборот, 60% процента повече иновативни идеи и до 22% спад в текучеството 

Вижте още: