Schneider Electric влиза в Топ 50 на класацията „The Diversity Leaders 2021” на Financial TimesSchneider Electric, глобалният лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, получи признание от Financial Times Divesity Leaders 2021. Тази година компанията се изкачи до 27-а позиция сред всички участници и зае 2-ра позиция в своя сектор от общо 850 компании, включени в годишната класация.

Поощряване на всички видове разнообразие на работното място

Класацията на Financial Times „Diversity Leaders 2021” цели да оцени постиженията на компаниите за поощряване на всички видове разнообразие, включително баланс между половете, служители с увреждания, отвореност към всички форми на сексуална ориентация, както и присъствие на различни етнически и социални групи, представени в обществото.

Класацията е разработена на базата на независимо проучване сред повече от 100 000 служители от компании с персонал над 250 души в 16 страни: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Финландия, Франция, Швеция и Швейцария. Освен това са взети предвид становищата на експертите по човешки ресурси и набиране на персонал за по-голяма меродавност на анализа.

• Schneider Electric намери място за втора поредна година в Топ 50 на лидерите в сферата на разнообразието и приобщаването според Financial Times

• В резултат на постоянния ангажимент да бъде компания, която поощрява приобщаването и разнообразието Schneider Electric премина на 27-а позиция в цялостната класация и зае 2-ро място в своя сектор

Участниците в проучването са попитани за мнение относно степента на поощряване на разнообразието от техния работодател чрез поредица от въпроси, обхващащи теми като възраст, пол, етническа принадлежност, увреждания и сексуална ориентация. Те получават и възможността да оценят други известни работодатели в съответния сектор по отношение на политиката им за разнообразието. 850-те компании с най-висок рейтинг са признати за лидери на разнообразието за 2021 г.    

„Горди сме, че отново получихме признание от Financial Times в доклада им „Diversity Leaders”. Ние в Schneider Electric носим сериозно отговорността си като водещ работодател да предоставяме равни възможности на всеки, навсякъде и постоянно да създаваме приобщаваща среда за нашите служители”, изтъкна Шариз Ле, глобален директор „Човешки ресурси” в Schneider Electric. „За нас е чест да бъдем сред водещите компании в класацията и да се борим заедно за разнообразието и приобщаването на нашите служители и в обществото като цяло.”

Освен че е лидер по отношение на многообразието за 2021 г. според Financial Times, политиката на Schneider Electric за изграждането на култура за приобщаване на различията получи признание и от други престижни организации. Наскоро компанията бе сертифицирана от WorkHuman, платформа, която класира водещи компании за техните усилия за поставяне в центъра на служителите като човешки същества с присъщите им права.

Също така Schneider Electric се присъедини към Gender & Diversity KPI Alliance, като подкрепи приемането и използването на набор от ключови показатели за ефективност (KPI) при измерването на равенството между половете и други видове разнообразие. За трета поредна година Schneider Electric е включен в 2020 Bloomberg Gender-Equality Index, който предоставя единствения по рода си инструмент за отчитане на ефективността на равенството между половете във всички сектори по света.

Schneider Electric влиза в Топ 50 на класацията „The Diversity Leaders 2021” на Financial Times

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...