Дните на Белгия в България с първа гала вечер онлайн и връчване на приза Primus Inter ParesНа 17 ноември, за първи път в своята 15-годишна история, Дните на Белгия в България се проведоха (студийно заснемане) във формат на онлайн гала вечер с подготвена интересна програма за отбелязването им и за връчването на бизнес наградите Primus Inter Pares. Надсловът тази година е FUN, FOOD & RESILIENCE с акцент върху умението да устояваме на изпитанията.

Събитието беше заснето, а тържественото му излъчване се осъществи на 21 ноември. По традиция и тази година Дните на Белгия в България се организират от Бизнес клуб „Белгия – България – Люксембург“ в партньорството на Посолството на Кралство Белгия у нас. Инициативата отразява и поощрява активните бизнес и културни връзки между двете страни. Бизнес наградата Primus Inter Pares („Пръв сред равни“ – лат.), неизменна част от програмата, отличава водещите компании по избрана годишна тема, която през 2020 г. е RESILIENCE (устойчивост на изпитания).

В трудна за целия свят ситуация организаторите на Дните на Белгия намериха творческата формула за ново изживяване на своята аудитория. Онлайн излъчването започна с видео мост между София и Брюксел и с приветствия на Аник ван Калстер, бивша посланичка на Белгия в България, а понастоящем генерален директор за двустранните връзки във Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия, и Н.П. Пламен Бончев, посланик на България в Белгия.

Дните на Белгия в България с първа гала вечер онлайн и връчване на приза Primus Inter Pares

Последва награждаването на компаниите с приза Primus Inter Pares. Събитието поднесе по приятен и ненатрапващ начин здравословна доза забавление с музикално изпълнение от студиото и изява на stand-up комиците Дими Деянски и Георги Кючуков.

За голямата награда в конкурса Primus Inter Pares 2020 на тема RESILIENCE (устойчивост на изпитания) тази година се състезаваха Солвей Соди, The Business Institute, Обединена Българска Банка, Девин АД, Мелексис България, Пуратос България, Турботракс България и UCB Pharma.  Журито за присъждането на отличието включва публични личности, приятели на бизнес клуба: Митко Василев, председател на Германо-българската индустриално-търговска камара, Марина Стефанова – изтъкнат професионалист в сферата на практиките за корпоративна социална отговорност и новия посланик на Кралство Белгия в България Н.П. Фредерик Морис.

Водещ на церемонията беше Теодора Борисова, мениджър “Връзки с институциите и комуникации” в „Солвей Соди“.

Организаторите на Дните на Белгия в България споделят убеждението, че провеждането на традиционното събитие в нов, но интригуващ и приобщаващ формат е отличен пример за поддържането на двустранните отношения и бизнес общността, свързана с тях, живи и динамични.

Дните на Белгия в България с първа гала вечер онлайн и връчване на приза Primus Inter Pares

Вижте още: