Acronis, глобален лидер в киберзащитата, обяви придобиването на CyberLynx, водеща консултантска компания за киберсигурност, базирана в Израел, с присъствие в Англия, Швейцария и Люксембург. Като водещ доставчик на одити за сигурност, тестове за проникване и собствени решения за обучение, CyberLynx се радва на клиенти от цял свят.


“С придобиването на CyberLynx Acronis демонстрира ангажимента си към увеличаване на експертизата си в сферата на киберсигурността,” каза Frank Dickson от IDC. “Предоставяйки интегрирани решения за киберсигурност и защита на данните, Acronis снижава до минимум сложността при внедряването на киберсигурност и подобряването на ИТ устойчивостта. Придобиването на CyberLynx ще подсили предлагането на услугите на Acronis, като допълнително ще даде възможност на Acronis да бъде активен партньор в подобряването на сигурността на клиентските организации с помощта на обучения и консултантски решения.”

Acronis ще интегрира услугите на CyberLynx в своя пакет от услуги за сигурност, разширявайки обученията и наличните решения за повишаване на защитата на всяка организация. Въз основа на опита на CyberLynx за симулация и анализ на заплахи, Acronis може по-добре да подпомага доставчиците на управлявани на услуги, тъй като те защитават своите клиенти и служат като „последно ниво на защита“ срещу най-новите заплахи.

“Добавянето на CyberLynx към нашето портфолио помага на Acronis да предоставя услуги за оценка на сигурността на нашите партньори, като им дава възможност да подобрят защитата на своите клиенти,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. “Работейки с екипа ни за сигурност и мрежата от центрове за киберзащита, ще подпомагаме доставчиците на услуги.”

“Подобрявайки визията си за киберзащита, Acronis предефинира начина, по който организациите трябва да мислят за защитата на данните и киберсигурността в днешния пейзаж на киберзаплахите,” каза Noam Herold, основател и главен изпълнителен директор на CyberLynx. “Нашият екип очаква с нетърпение да си сътрудничи с новите ни колеги, за да продължи да укрепва сигурността на организациите по цял свят.”

Тъй като продължава своята стратегия за ускорен растеж, Acronis планира още придобивания, които допълнително ще подобрят решенията на компанията с нови технологии и възможности, насочени към Петте вектора на киберзащитата - решаване на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (SAPAS) предизвикателства, пред които са изправени днешните данни, приложения и системи.

Вижте още: