Transpress открива нов стратегически логистичен хъб във ВидинРеорганизацията в мрежата ще съкрати сроковете за международни доставки с 24 часа и ще намали цените на транспортните услуги
 
Нов стратегически логистичен хъб открива във Видин водещата българска транспортна компания Transpress. Базата е разположена на 2 дка площ и разполага с модерен крос-док склад, който от юли ще обслужва и разпределя всички пратки от и за Европа. По този начин сроковете за международни доставки на компанията ще бъдат съкратени с 24 часа.
 
“Откриването на новия хъб във Видин е първото от серия стратегически решения за развитието, повишаването на капацитета и ефективността на мрежата ни в страната. Благодарение на оптимизацията на транспортните операции от и до Европа, ще сме в състояние да доставим пратка от Германия до България и обратно в рамките на 3 дни от адрес до адрес. В момента подобно качество на услугата няма алтернатива на пазара у нас.”, обясни Михаил Ганев, Оперативен мениджър на Transpress. Освен съкратените срокове за доставка, с откриването на новия стратегически хъб във Видин ще сме в състояние да предложим на бизнеса в Северозападна България транспортни услуги с качество и на цени, които до момента не съществуват на пазара.”, категоричен е още той.
 
В новата база ще се обслужват средно по 15 камиона и 500 тона товари на денонощие или съответно общо около 160 000 тона годишно. Те ще пристигат от всички части на страната и от Европа, за да бъдат прегрупирани и експедирани отново от крос-док склада на Transpress. Той е оборудван с модерна техника, включително специализирани подемни складови машини, които увеличават значително капацитета за товаро-разтоварни дейности, като в същото време гарантират нисък разход на енергия.
 
Операциите ще бъдат обезпечени 24/7, а базата е изцяло интегрирана в дигиталната платформа на компанията. Така всички процеси ще могат да бъдат мониторирани онлайн в реално време и анализирани, благодарение на внедрените ИТ решения и системи. В базата ще бъде отворен и офис за куриерски пратки, който ще работи както с бизнес клиенти, така и с физически лица. До края на годината ще бъдат открити общо 10 работни места.
 
Новият логистичен хъб във Видин е 14-тата ключова база в мрежата на Transpress у нас. Той автоматично става и част от международната мрежа с над 400 точки на глобалния логистичен лидер Dachser, с когото българската компания работи в партньорство вече над 20 години.
 
“Разрастването ни и увеличаването на капацитета на мрежата ни, отговаря на стабилния ръст на бизнеса ни, на броя пратки и клиенти, който отчитаме през последните години. Дори през кризисната 2020 година регистрираме над 20% увеличение на оборота, а при куриерските доставки – над 30%.”, обяснява Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress. “Това налага да реагираме адекватно с надеждно развитие на мрежата, оптимизиране и дигитализиране на процесите, увеличаване на автопарка и най-вече с подготвен и мотивиран екип. Целта ни е да продължим да растем устойчиво, да затвърдим позицията си като Номер 1 на пазара на палетни пратки и най-вече да останем верни на визията си “0 рекламации”, тоест да предлагаме безпрецедентно високо качество на клиентите си.”, допълва той.

Transpress открива нов стратегически логистичен хъб във Видин

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...