В Доклада за устойчивост 2023 Ideal Standard представя ключови постижения в областта на устойчивостта

Водещият производител на продукти за баня Идеал Стандарт Интернешънъл съобщи за публикуването на новия Доклад за устойчивост 2023, в който представя ключови постижения и напредъкът постигнат от компанията за по-добро устойчиво бъдеще.

Задълбоченият доклад „Together for a better future“ („Заедно за по-добро бъдеще“) проследява прогреса на редица обещания заявени в първия доклад за устойчивост, който обхваща дейността на бизнеса през 2022 г.

Сред най-значимите постижения през 2023 г. са: редица проекти за намаляване на използваните енергии, с които се постигна намаляване въглеродния ни отпечатък с 5% или с 5514 т CO2, с 41,5 тона е намалено количеството пластмаса за еднократна употреба в опаковките на продуктите и публикуването на 5 000 Екологични продуктови декларации, за да осигурим по-голяма прозрачност на жизнения цикъл на нашите изделия пред клиентите.

Едно от най-големите ни постижения е в завода за арматура във Витлих, Германия, който достигна нулеви емисии за потребление на електроенергия за 2023 г., т.е. 100% от електроенергията се произвежда от възобновяеми източници, включително соларен кампус в завода, съставен от над 3000 фотоволтаични панела.

В подкрепа на постигнатото въведохме EcoLogic рамка за развитие, която изисква използването на устойчиви вериги за доставки и трайни материали за създаване на продукти, които подобряват хигиената, водната и енергийната ефективност. В резултат, разработихме продукти като гамата душове Alu+. Те са произведени от 84% рециклиран алуминий, не съдържат вредни материали като никел и са водно ефективни, като същевременно предлагат превъзходно изживяване под душа.

През годината компанията увеличи наемането на жени в Европа с 7.5%, стартира цялостна програма за устойчивост на веригата за доставки, която обхваща 80% от директните разходи на групата, компаниите ни в Обединеното кралство и Чехия са вече със Сертификат за здраве и безопасност по ISO 45001, което означава, че заводите в пет страни получават акредитация.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл каза по повод на доклада: „Постигнатото надминава целите, поставени през 2022 г. Особено съм горд, че продължихме да инвестираме в подобрения на производствените процеси и разработването на значими продукти въпреки икономическия спад.“

Ideal Standard завърши 2023 г. със сребърен медал от EcoVadis - най-големият доставчик на рейтинги за устойчивост в света, с което постави компанията в топ 25% от над 85 000 организации, оценени в световен мащаб. EcoVadis оцени екологичните показатели на компанията като „напреднали“.

Фатима Мимуми, директор ESG в Ideal Standard, добави: „Макар да сме горди с постиженията си, ние знаем, че има още много да се направи и вече работим по редица подобрения. Нашите цели остават амбициозни, ние сме уверени, че с поддържането на добро сътрудничество с нашите партньори и доставчици, ние можем да се справим с предизвикателствата и наистина да окажем значимо въздействие.“

Всеобхватното обещание на Ideal Standard “Together for a better future” („Заедно за по-добро бъдеще“) е изградено на три стълба: за по-добър живот, за по-добра планета и за по-добър бизнес.

Това са основни посоки в ангажимента на компанията за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН в областите чиста вода и канализация, равенство на половете и действия в областта на климата.

Пълният текст на Доклад за устойчивост 2023 тук: https://www.idealstandard.bg/za-nas/ustoychivost

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...