Значителен ръст на облачните решения за дигитализацията на бизнеса по време на пандемията по света и у нас отчита световният лидер DocuWareКомпанията регистрира 68% ръст на приходите от cloud лицензи в България и 41% на глобално ниво

Значителен ръст на интереса и ползването на облачни системи за дигитализацията на бизнеса по време на първата година на пандемията от COVID-19 отчита DocuWare –световен лидер в софтуерните решения за управление на бизнес информация и процеси. Причина за това са форсираните процеси на нова организация на работата и масовото въвеждане на хибриден и дистанционен модел. Така на глобално ниво компанията регистрира 41% ръст на приходите от cloud базирани лицензи за периода от 1 април 2020 до 31 март 2021 година. 75% от новите клиенти са се спрели точно на този вариант. Това е и основният двигател за успешното бизнес развитие на DocuWare през периода, като за фискалната 2020 година организацията отчита ръст на приходите на глобално ниво от 10,5% или достигане на ниво от 62,2 млн. евро.

Софтуерната платформа DocuWare, която се използва в над 100 държави в цял свят, се разработва вече над 20 години от Немечек България. Професионалисти на компанията със съответната експертиза от години работят активно и върху cloud решенията, свързани с нея. Наскоро DocuWare избра българския си партньор и за изграждането на своя нов център за технологични консултации и съпорт на клиенти от региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

“Сътрудничеството ни с DocuWare е емблематично за бизнес модела на Немечек България за изграждането на дългосрочни и стабилни отношения. Проверката в кризисните времена доказа, че това е здравата основа, върху която можем да надграждаме и да растем заедно.”, категоричен е Георги Брашнаров, основател на Немечек България. “Разбира се, приносът за това е и на изключителните екипи, които стоят от десетки години зад разработването на софтуерните решения на DocuWare. В процеса на развитие на бизнеса те също се разрастват, като вече обединяват таланта на над 80 български професионалисти.”, допълва той.

Софтуерните решения за дигитализация на бизнес информацията и процесите на DocuWare не само се разработват в България, но и се предлагат и внедряват активно у нас от Немечек България. На местния пазар през последните две години също се отчита засилен интерес към cloud възможностите, като от началото на 2020 година всички реализирани проекти са такива. По време на пандемията компанията отчита 68% ръст на приходите от облачни лицензи на DocuWare у нас.

“Преди компаниите бяха по-скептични към възможността чувствителната иминформация да бъде качена в cloud-a. Миналата година обаче тази тенденция рязко сеобърна и това притеснение изчезна. В новата COVID-19 реалност, която наложи до голяма степен модела на дистанционна работа, компаниите осъзнаха колко по-изгодни за тях са тези решения. Те не само спестяват ресурс и инвестиции в on-premise лицензи, осигуряване и поддръжка на сървърно пространство, но и дават адекватни и сигурни решения за работа в новата реалност.”, обяснява Веселка Данчева, Търговски директор в Немечек България.

Достъпните финансови условия за cloud решенията са ключови в процеса на дигитализацията на информацията и процесите на по-малките бизнеси. Това е фактор, който заедно с форсираната от COVID-19 необходимост от търсене на нов начин на работа, отваря по-широк пазар за продуктите и услугите на DocuWare у нас. 

Ръстът на бизнеса на DocuWare и разширяването на сътрудничеството с Немечек България води и до разрастване на българските екипи от специалисти, които са ангажирани с разработването, поддръжката, предлагането и внедряването на софтуерните решения. Така през 2021 година се планира професионалистите в тях да се увеличат с над 12 %.

Вижте още: