Европейската енергийна катастрофа все повече се задълбочава

Въглищна Полша обикаля да търси вносни въглища, за да покрие огромната дупка, която остава след спиране на вноса от Русия.

Ядрена Франция се чуди как да закърпи огромен брой АЕЦ, които през последното десетилетие остави декапитализирани и неподдържани в чудене накъде да завие енергийно.

Газова Германия директно си признава, че умира права, ако газът от Русия спре, чуди се как да върне обратно в строя старите въглищни ТЕЦ и да подкара на мазут топлофикациите.

Списъкът може да бъде продължен с още много примери. На този фон на европейска некадърност една държава се откроява със сравнителна устойчивост и сигурност и тя е...

БЪЛГАРИЯ :-)

Ние не само, че имаме предостатъчно ток за себе си, а вече една година непрекъснато изнасяме към всеки наоколо. А вече даже и лигнитни въглища изнасяме, което само показва колко зле са съседите!

Не зависим чак толкова от газа, а и вече имаме достатъчно свързаност, за да внесем (не от Газпром) малките количества, които ни задоволяват.

Мисля, че трябва да си дадем сметка за това...

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...