MET Group заявява интерес към придобиване на мажоритарен дял в Achema Group

MET Group, една от най-бързо развиващите се интегрирани европейски енергийни компании със седалище в Швейцария, заявява интерес към придобиването на 54.07% от акциите на UAB koncernas ACHEMOS GRUPĖ (Achema Group), водещ производител на азотни торове и химически продукти в балтийския регион. Сделката има за цел да комбинира допълващите се силни страни на двете компании, което ще допринесе за създаването на значителна добавена стойност.

С консолидиран приход от 24,5 милиарда евро 2023 г. е втората най-успешна година за MET Group и това осигурява на компанията необходимата финансова стабилност, за да продължи своята дългосрочна стратегия за растеж. MET разпознава Achema Group като силен партньор с опитно ръководство и квалифицирани служители, който е идеален партньор за амбициозно развитие.

„Това потенциално придобиване ще бъде значителна стъпка към създаването на съществена добавена стойност за служителите, клиентите и бизнес мрежата на Achema. Искаме просперитет за компанията и сме ангажирани да разработим решения, които да бъдат изгодни за всички заинтересовани страни, и базирани на философията на едно стабилно партньорство“, коментира Бенджамин Лакатош, председател и главен изпълнителен директор на MET Group.

За финализиране на сделката е необходим завършен дю дилиджънс и регулаторни одобрения. MET Group планира да постигне и споразумение с миноритарните акционери, в резултат на което се очаква по-дълъг процес, включващ редица правни и процедурни стъпки.

Допълнителна информация ще бъде предоставена с напредването на сделката.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...