Банка ДСК и Експресбанк с благотворителни събития в подкрепа на ParaKidsНа 9-и и 16-и декември Банка ДСК и Експресбанк организираха поредица от благотворителни събития в най-големите си централни офиси в София и Варна. Стотици служители от двете банки се събраха заедно на коледни срещи, на които закупиха домашно приготвена от техни колеги храна, ръчно изработени бижута и празнични картички, и така събраха средства за децата от ParaKids.

Всяка година екипът на Банка ДСК избира да подкрепи различна кауза след вътрешно допитване до всички служители. За 2019 година това е проект ParaKids на сдружение „Спортен клуб Шарк“, който популяризира и развива спортни занимания за деца с увреждания и гръбначни изкривявания. В програмата се организират курсове по адаптирано плуване, ски, лечебна гимнастика и се осигурява специална екипировка, за да могат децата с увреждания да спортуват наравно с техните връстници.

„За всички нас в Банка ДСК и Експресбанк е важно да обръщаме внимание и оказваме подкрепа на уязвимите групи в обществото. Надявам се чрез нашите коледни събития и дарената сума, да допринесем макар и с малко за развитието на спорта сред децата с увреждания и да покажем силата на общността от хора, които са мотивирани за добри дела“, споделя г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

„Голямата цел на ParaKids е да осигури пълноправен достъп на всички деца, независимо с увреждания или не, до методики и спортни съоръжения, адаптирани така, че да могат да се използват от всички тях. Вярваме, че е важно всяко дете да може да спортува, защото това укрепва не само физическото състояние, но и духа и желанието за борба и създаването на приятелства“, коментират г-жа Бояна Коцева и г-жа Даниела Садикова, основатели на проекта ParaKids. 

Паричните средства, събрани тази година от служителите на двете банки, бяха удвоени от мениджмънта на Банка ДСК и общата сума за дарение към ParaKids възлиза на 18 000 лева.

В своята дейност Банка ДСК и Експресбанк са ангажирани с редица значими проекти в областта на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие. Следвайки своята мисия да подкрепят общността, двете банки са избрали четири основни фокуса в социалната сфера, които да развиват: иновации и подобряване на финансовото образование на деца и младежи, ранно детско развитие, развитие на млади таланти в областта на изкуството и инициирани от служителите проекти в областта на спорта и дарителството. Най-значимата за екипите на двете банки е каузата за децата и тяхното развитие.

Банка ДСК и Експресбанк с благотворителни събития в подкрепа на ParaKids

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...