Благовест Караджов поема поста управител на iuvo

От месец април 2022 г. постът управител на iuvo се поема от Благовест Караджов, който идва в платформата след повече от 20 години на ръководни позиции в различни компании с насоченост към иновациите и високите технологии. Той има доказан опит и успех в създаването и управлението на комплексни решения в областта на финтех, телекомуникациите и електронната търговия.

Благовест е ръководил дигиталната банка и дигиталните услуги на Виваком, най-голямата телекомуникационна компания в България, а преди това е бил директор на платформите за услуги на най-големия кабелен оператор в България - Blizoo, както и CTO на Net Is Sat, един от първите интернет доставчици в страната. Магистър е по компютърни науки и комуникации.

“Наблюдавам отблизо развитието на iuvo от години и за мен е не само чест, но и удоволствие да поема ръководството на една отлично управлявана и утвърдена платформа за P2P инвестиции, в която са вложили своето доверие и средства над 30 000 инвеститори. Приоритетът в следващите месеци е технологичното обновление на платформата, така че потребителите да получат неповторим UX/UI, удобство за използване и висока надеждност. В следващите две години основната ми цел е iuvo да е в Топ 3 по инвестирани средства сред платоформите в сегмента. Благодарение на отлично обучения и професионален екип iuvo ще продължи да се развива, така че да бъде предпочитаното място за инвестиции. Разчитам и на богатия си опит в управлението и развитието на финтех и дигитални платформи и съм сигурен, че iuvo ще продължи успешно да осъщестява своята мисия като предлага нарастваща стойност за инвестициите на нашите клиенти.”, заявява Благовест Караджов за развитието на iuvo.

„Годините в iuvo са едни от най-отговорните и динамичните в живота ми до момента. Оставям в ръцете на Благовест една добре смазана машина, която с колегите успяхме да превърнем в P2P платформата с едни от най-стриктните правила за допускане на оригинатори, с две спечелени награди от Forbes Business Awards, като едната е за компания на годината в сектор финанси, и с над 30 000 инвеститори, с които iuvo продължава да расте.“, споделя Ивайло Иванов, съосновател и досегашен управител в iuvo.

Благодарение на инвеститорите, които избраха iuvo, и усилената работа на екипа на платформата и на кредитните оригинатори, с 2021-ва iuvo изпрати най-успешната си година до момента, като постигна рекорден ръст със 115% увеличение на нетните депозити спрямо 2020 година и 42% увеличение на портфейла спрямо целия период 2016-2020.

Ето и резултатите през последната година (2021-ва спрямо 2020-а), по които iuvo отбелязва страхотен прогрес:

• Ръст на нетните депозити – 115%

• Ръст на портфейла – 42% спрямо целия период 2016-2020

• Ръст на портфейла – 110% ръст на портфейла спрямо 2020

• Ръст на регистрираните потребители – 26%

• Ръст на сумата на инвестираните средства – 58%

• Изплатени лихви през 2021 г. – 1 994 766 евро

• Получени бонуси през 2021 г. – 132 360 евро

За шестте години от създаването си iuvo привлече над 30 000 клиента и близо 270 милиона евро оборот на пазара, които са донесли средна годишна доходност от 9.2% на инвеститорите от създаването на платформата досега. Години наред iuvo е сред най-големите платформи по пазарен дял в континентална Европа. Мажоритарен собственик на платформата е MFG - група, която обхваща небанкови финансови институции и финтех компании на седем пазара в Европа и САЩ. Основният фокус на MFG е предоставянето на възможност за финансово включване на всеки.

Целта на iuvo продължава да бъде да заемаме атрактивен дял от портфолиото на алтернативни инвестиции в инвеститорския портфейл на клиентите си, както и да привлича нови потребители, които ще могат да се възползват от лесните, удобни и интуитивни за ползване продукти, индивидуално отношение и атрактивни условия, и така да влезе в Топ 3 на платоформите в сегмента. 2022-ра ще бъде година на технически иновации и засилено присъствие на нови пазари.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.