Близо 6000 души използват българската платформа за онлайн обучение Smart Classroom6% ръст в регистрациите на нови профили отчита безплатната онлайн платформа за смесено обучениe през последната година
 
6% ръст в регистрациите на нови профили отчита безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom за последната календарна година. Внушителен е броят на проведените през 2021 г. безплатни обучения за работа с платформата – 40 броя обучения са проведени, а в тях са взели участие 697 български педагози от цялата страна, от които – 486 по програмата за създаване на професионално портфолио; 198 – за работа с платформата и 13 – за създаване на ресурси с AR.
 
„Информацията беше поднесена изключително професионално и човек с лекота си прави портфолиото...за което много благодаря!“, коментира инж. Деляна Братоева-Кръстева, заместник-директор по учебната дейност при ПГ "Атанас Дамянов", гр. Николаево.
„Истинско удовлетворение ни носи фактът, че въпреки предизвикателствата, успяваме да отговорим на належащите потребности на учителите. Най-голям принос за това имат нашите колеги обучители по програмите ни за възможностите на платформата“, допълни Магданела Делинешева, председател на УС на фондация „Образование 5.0“, която е партньор по проекта.
 
За да помогне на потребителите да използват най-пълноценно различните функционалности на платформата, Samsung България ще продължи да инвестира и в провеждането на десетки безплатни обучения, носещи квалификационни кредити и през 2022 г.
 
Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България. Компанията е инвестирала в развитието на проекта над 100 000 лева през 2021 г., следвайки мисията си „Enabling people. Together for tomorrow“. Проектът стартира през 2013 година  и до днес над 50,000 души са се включили в различните инициативи по проекта, фокусиран да повиши дигиталните умения и онлайн обучението в страната.  
 
„С развиването на Smart Classroom успяваме да отговорим на нуждите на обществото ни в трудни времена, когато онлайн обучението от нетрадиционно се превърна в норма. Щастлива съм, че близо 6000 души в страната са открили всичко нужно за своя обучителен процес онлайн в Smart Classroom – единствената безплатна платформа за онлайн обучение у нас със специализиран екип на разположение на потребителите по всяко време.“, сподели Жасмина Петкова, Мениджър PR & Корпоративни социални проекти в Samsung България.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...