Елбруз Йълмаз оглавява крипто дивизията на Paysafe

Компанията разширява разплащателните си услуги с цел да отговори на нарастващите потребителски нужди в световен мащаб

Рауѕаfе (NYSE:PSFE), водещата платформа за специализирани разплащания, обяви назначаването на Елбруз Йълмаз за старши вицепрезидент на Крипто дивизията. В тази новосъздадена роля за компанията, Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на Paysafe, с което да отговори на нарастващите нужди на търговците и потребителите в световен мащаб. Йълмаз е поредният опитен експерт в ръководния екип под лидерството на Чираг Пател, главен изпълнителен директор Дигитални портфейли в Paysafe.

Привличането на Елбруз Йълмаз е част от стратегията за развитие на крипто дивизията в компанията. По-рано тази година Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че Paysafe е разработила решение за white-label портфейл за новото подразделение за плащания - Bifinity. То дава възможност за повторно активиране на SEPA плащания в цяла Европа. Paysafe потвърди миналия месец, че компаниите от групата - Skrill Limited и Paysafe Financial Services Limited, са две от малкото регистрирани от FCA фирми за крипто активи във Великобритания. Paysafe предоставя също така услуги за обработка на карти и eCash решения на множество крипто компании по целия свят.

Йълмаз се присъединява към Paysafe от базираната във Виена платформа за инвестиции в криптовалути и цифрови активи Bitpanda, където е ръководил стратегията и операциите на компанията за регионите БИСА и Турция в ролята на изпълнителен директор. Преди Bitpanda Йълмаз трупа опит като рисков инвеститор в иновативни технологични стартъпи, включително множество блокчейн и крипто компании.

„Без съмнение, крипто пазарът продължава да расте бързо и представлява сериозен интерес за развитие за Paysafe като един от водещите играчи в това пространство.“ коментира Чираг Пател, главен изпълнителен директор Дигитални портфейли в Paysafe. Той добави още: „На фона на тази интересна пазарна ситуация, моментът, в който Елбруз става част от екипа е идеален, тъй като все повече потребители и търговци разчитат на нас, за да увеличат допълнително предлагането на крипто разплащания. Опитът и познанията на Елбруз за крипто разплащанията в комбинация с впечатляващата му мрежа от контакти в индустрията, сериозно ще допринесат за още по-силното позициониране на Paysafe в крипто света“.

Според Йълмаз, „Крипто е вълнуваща възможност за Paysafe. Използвайки основните предимства по отношение на регулаторните съответствия, инфраструктурата на дигиталните портфейли и технологиите за множество плащания, компанията ще отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб. Радвам се, че се присъединявам към такъв талантлив екип и с моята роля ще помогна за ускоряването на вече подетия растеж.“

Вижте още: