Градус АД с награда от БФБ за най-голям принос за развитието на капиталовия пазарСлед успешното първично публично предлагане на акции през изминалата година, Градус АД беше отличена за „Емитент с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар за 2018“. Наградата беше връчена тази сутрин от Българската фондова борса на специална церемония, която се провежда за 18-ти път.

Събитието отличава компании, инвестиционни посредници и банки, постигнали най-високи резултати през изминалата година и по този начин допринесли най-много за развитието на капиталовия пазар. Градус АД реализира най-голямото IPO в България за последните повече от 10 години и по този начин успя да допринесе за развитието на средата като цяло.

Направените инвестиции също показват успеха на реализираното първично публично предлагане. Компанията въведе експлоатация два производствени центъра в Русе и Стара Загора за родителски стада и бройлери. Продуктовото портфолио през 2018 година беше  разширено със специално бавнорастящо пиле с изключителни вкусови качества и сурово-сушени колбаси. През 2019 година Градус АД ще продължи да използва набрания капитал, за да развива нови бизнес линии и да предлага нови висококачествени продукти. 

Градус АД с награда от БФБ за най-голям принос за развитието на капиталовия пазар 

Вижте още: