Пощенска банка e най-добрата банка в банкирането на дребно в БългарияЗа трета поредна година Пощенска банка е носител на отличието от престижния международен конкурс World Finance Banking Awards
 
Пощенска банка отново спечели престижното международно отличие в категория „Най-добра банка в банкирането на дребно в България“ (Best Retail Banks) в тазгодишното издание на конкурса World Finance Banking Awards, организиран от едноименното финансово списание. Това е трети пореден приз след завоюваните през 2018 г. и 2019 г.
Други участници и носители на отличия през годините в конкурса са едни от най-големите и утвърдените финансови институции в световен мащаб като Santander, JPMorgan Chase, UBS, Nordea, Deutsche Bank, BNP Paribas, BBVA и други.

Изключителните постижения на международната група „Юробанк“ получиха признание в тазгодишното издание на оспорвания конкурс, след като на банките в групата бяха присъдени общо 4 престижни награди в различни категории.

Пощенска банка получи отличието си в категорията за множеството иновации, отлични резултати и устойчив модел на работа в сферата на банкирането на дребно, съчетани с модерни продукти и услуги в полза на потребителите. Освен в бизнес процесите си финансовата институция е и отговорен гражданин на обществото, което доказва с множество силно развити програми за корпоративна социална отговорност в сферата на образованието, дарителството и опазването на околната среда в България.

„За нас е огромна чест да бъдем отличени за трета поредна година от международния авторитетен конкурс World Finance Banking Awards. Наградата идва във времена, изпълнени с много предизвикателства както за нас, така и за нашите клиенти и бизнес партньори. Но ние вярваме, че заедно ще успеем да преодолеем и тази ситуация, като след нея всички ще сме по-опитни и успешни от преди. Благодарни сме на нашите клиенти, служители и партньори, които са заедно с нас през годините и съвместно с тях градим и своите успехи. Това отличие не е само за Пощенска банка, а е за всички, които ни се довериха и продължават да го правят. Да бъдем носители на тази награда ни задължава да продължаваме по избрания път, като всеки ден инвестираме усилия в гарантирането на отлично клиентско изживяване”, коментират от Пощенска банка.

Авторитетните международни награди World Finance Banking Awards отличават най-добрите банки в отделни категории спрямо техните бизнес резултати и иновативни модели за управление. В престижния конкурс вземат участие множество мениджъри на водещи международни компании, финансови институции, водещи банки и представители на финтех индустрията. Заедно те създават трендовете във финансовата индустрия и гледат към бъдещето и следващите фази в дигитализацията на банкирането.

World Finance Magazine е печатно и онлайн списание, което осигурява цялостен обхват и анализ на финансовата индустрия, международния бизнес и световната икономика. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е насочено към аудитория от професионалисти в областта на финансите, корпоративни и частни инвеститори, като обхваща широк спектър от теми за банковото и застрахователното управление. От 2007 г. World Finance Magazine организира и едноименните ежегодни награди – World Finance Awards, които целят да отличат бизнес постиженията, успехите и иновациите в цял свят.

Вижте още: