Пощенска банка представи нови възможности без аналог на българския пазар в дигиталните зони за експресно банкиранеОт финансовата институция отчитат покритие на 75% от населението в градовете с високотехнологичните устройства
 
Една година след старта на проекта Пощенска банка надгради уникалните дигитални зони за експресно банкиране, като добави богата гама от нови възможности в модерните устройства, за да предложи още повече удобство на своите клиенти. Иновативните дигитални зони за експресно банкиране вече са достъпни в 34 населени места, в които живее 75% от населението в градовете*. Услугата, която е без аналог на българския пазар, предлага бързина, удобство и спестява средства на потребителите благодарение на широкия набор от трансакции с до 65% по-ниски такси от тези в банков клон.
 
Концепцията за развитие на високотехнологичните устройства е иновация, с която Пощенска банка адресира глобалната тенденция потребителите все по-често да предпочитат дигитални форми на банкови услуги. Показател за бързо нарастващата им популярност са данните, че за по-малко от година почти 40% от клиентите в най-натоварените офиси избират да банкират напълно самостоятелно. Сред потребителите, които предпочитат експресните услуги на модерните устройства, са както млади хора и студенти, които едва сега започват да ползват банкови услуги, така и граждани в пенсионна възраст, които самостоятелно управляват личните си финанси. Средната възраст на клиентите е 42.5 години, като най-младият регистриран е само на 18, а най-възрастният – на 96 години. От финансовата институция отчитат впечатляващо разнообразие от представители на различни професии от всички сектори на българската икономика сред най-редовните клиенти на иновативните дигитални зони. Изключителната популярност на уникалната услуга се дължи както на богатата гама от възможности за самостоятелно банкиране, без аналог на българския пазар, така и на бързината и удобството, които тя осигурява.

Пощенска банка представи нови възможности без аналог на българския пазар в дигиталните зони за експресно банкиране
 
„Потребителското изживяване е в основата на нашия стремеж непрекъснато да усъвършенстваме мащабното портфолио от продукти и услуги, които предлагаме на нашите клиенти. Ето защо постоянно разработваме и надграждаме модерните дигитални решения, които спестяват време и ресурси. Днес клиентите, освен че могат да извършват най-често срещаните банкови трансакции в иновативните ни дигитални зони, имат възможност да правят вноски по карти и сметки в евро, а не само в лева. Друга функционалност, с която допълнихме иновативните устройства, е издаването на електронна бележка при извършване на банкова операция или трансакция. По този начин както ние, така и нашите клиенти, ще намалим отпечатъка, който оставяме върху околната среда и ще допринесем за опазването на природните ресурси. Като високотехнологична институция и с фокус върху бъдещето на банкирането продължаваме да развиваме богатата палитра от продукти и услуги и да предлагаме модерни дигитални решения на нашите клиенти“, коментират от Пощенска банка.
 
Благодарение на обновените функционалности в дигиталните зони за експресно банкиране потребителите могат самостоятелно да реализират почти всички операции, които се предлагат на каса. Клиентите на банката вече имат възможност да осъществяват трансакции и в евро в държавите от Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП), мигновено да обменят валута между свои сметки, а в допълнение да правят вноски в евро, защото модерните устройства вече приемат и евро банкноти. Потребителите имат възможност да се възползват от бързо, лесно и удобно плащане на местни данъци и такси както за недвижими имоти, така и за автомобили, да заплатят своите битови сметки или да създадат абонамент към над 250 търговци, да изберат получаване на електронна бележка по имейл с грижа и отговорност към околната среда.

Пощенска банка представи нови възможности без аналог на българския пазар в дигиталните зони за експресно банкиране
 
Дигиталните зони за експресно банкиране са достъпни както за физически лица, така и за фирмени клиенти на банката, които предварително трябва да заявят своята регистрация в неин офис. Клиенти на други банки също могат да използват функционалните устройства при теглене на пари в брой, както и за плащане на битови сметки. По този начин финансовата институция отново отговаря на очакванията на своите клиенти, като предлага необходимите удобства в забързаното ежедневие на съвременните потребители.
 
Повече информация за новите функционалности и пълен списък с локациите на дигиталните зони за експресно банкиране можете да откриете на www.postbank.bg.


Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...