Светослав Драгиев ще ръководи фондацията на SiteGround

Светослав Драгиев е избран за изпълнителен директор на фондация “За пример”. Създаването на фондацията е инициатива на лидерския екип на водещата българска IT компания и един от световните лидери в хостинг технологиите SiteGround - Иво Ценов и Тенко Николов. Двамата предприемачи планират да дарят 100 милиона лева за дейността на Фондация “За пример”. Основната мисия на фондацията, която ще осъществява дейност в обществена полза, ще бъде да насърчава, подпомага и съдейства за реализирането на социални проекти в областта на здравеопазването, образованието, спорта, опазването и възстановяването на околната среда, благодарение на новите технологии.

В новата си роля Светослав ще управлява изграждането, развитието и планирането на стратегическите процеси във фондация “За пример”. Сред основните приоритети на фондацията ще са подобряването на качеството на живот и образование в България, както и повишаване на спортната активност в обществото ни.

Светослав Драгиев има над 20-годишен опит в сферата на маркетинга и продажбите, както и управлението на бизнес в сферата на технологиите.

Светослав се присъединява към екипа на фондацията “За пример” от “Сони България”, където през последните три и половина години отговаря за операциите на технологичния лидер за територията на България, Северна Македония, Албания и Косово. Кариерата му в Сони преминава през разнообразие от позиции в маркетинг и търговските отдели на компанията, утвърждавайки японската марка като лидер на пазара в областта на цифровите технологии за домашно забавление.

"Вярвам в силата на личния пример - ежедневно да се опитваме да бъдем по-добри професионалисти и хора, за да оформим по-добра среда за живот около нас", коментира Светослав Драгиев.

Светослав Драгиев е завършил специалност “Международни икономически отношения” в УНСС. Той е запален фотограф и любител на трекинга сред природата.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...