Започнаха големите съкращения на Wall Street. Защо?

По време на пандемията големите финансови институции дори не успяваха да наемат достатъчно банкери. Сега им се налага да съкращават персонал – в особено големи мащаби. Междувременно обявените съкращения на работни места достигат 12 хил., пише в свой анализ германският икономически всекидневник Handelsblatt.

HR специалистите очакват, че в крайна сметка до 15 хил. служители могат да загубят работата си в големите американски банки. Това означава, че след годините на подем пазарът на труда за банкери е по-лош, отколкото бе след финансовата криза.


Последните (засега) лоши новини дойдоха преди няколко дни от Citigroup. Банката обяви, че до края на юни ще съкрати 5000 служители, главно в сферата на инвестиционното банкиране и търговията. Финансовият директор Марк Мейсън обоснова мерките за съкращаване на разходите със слабия бизнес, но и с технологичния напредък, който позволява на банката да се справя с по-малко служители. Преди това Goldman Sachs, Morgan Stanley и Bank of America вече обявиха вълни от съкращения.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...