21 социални предприемачи ще се борят за пълна стипендия на Американския университет и NOVA

Конкурсът за NOVA ЕМВА Scholarship е по повод 20-годишнината на Executive МВА програмата на Американския университет в България.

Общо 21 проекта влизат в решителната финална фаза на конкурса за съвместната стипендия на NOVA и ЕМВА програмата на Американския университет в България, чиято цел е да поощри бъдещи и настоящи предприемачи да работят върху решаването на социален проблем. Инициативата дава възможност за изява на младите социално ангажирани хора в страната чрез специален конкурс в чест на 20-годишнината на ЕМВА програмата на университета. Eксклузивен партньор на инициативата е Нова Броудкастинг Груп.

Стипендията, в размер на 16 700 евро, покрива 100% от академичната такса за Еxecutive МВА програмата на АУБ, а всички желаещи имаха възможността да се включат в конкурса между 24 май и 15 септември тази година.

Като следваща стъпка журито има за задача да разгледа всички кандидатури и да избере петима финалисти. Стигналите до заключителната фаза кандидати ще презентират своите проекти на живо пред членовете на журито на 30 септември.

Сред темите, които кандидатите избраха, са трансформирането на работните процеси в съвременния свят, грижата за околната среда и опазването на природата, нуждата от популяризиране на темата за превантивните прегледи, сексуалното образование, развитието на кариерни платформи и други.

На базата на представените бизнес модели предстои кандидатите, включили се в NOVA EMBA Scholarship, да преминат през специален процес, който отделът по прием на АУБ EMBA ще координира, а оценяването ще бъде извършено от жури от служители и преподаватели на АУБ, както и представители на Нова Броудкастинг Груп.

В състава на оценяващите са първият зам.-ректор по академичните въпроси и председател на журито д-р Джей Ди Минингер, главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова, директорът "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп Илия Дафов, преподавателят по социално предприемачество в EMBA програмата на АУБ Нели Колева, академичният директор на магистърските програми в АУБ д-р Момчил Карпузанов, носителят на докторска степен по международно право и международни отношения Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел, която е част от бизнес департамента на АУБ и докторант по Екосистеми, подкрепящи социалните предприемачи. Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел са също така и възпитаници на Executive MBA програмата на АУБ.

Името на победителя ще бъде обявено до 6 октомври, а награждаването ще бъде на 20 октомври по време на специална гала вечер, посветена на 20-годишнината на Executive МВА програмата на АУБ.

NOVA ЕМВА Scholarship се предоставя единствено на индивидуалния победител, определен от журито и не може да бъде прехвърляна на трети лица. Ако получателят не е в състояние да започне програмата, приемната комисия може да реши да предостави стипендията на следващия по класиране участник. Стипендията се получава като кредит към таксата за обучение и се прилага директно към студентската сметка на студента.

Вижте още: