Американският университет очаква кандидат-студенти и техните семейства в деня на отворените врати

На 17 февруари младите хора ще имат възможност да опознаят модерния и приветлив кампус в Благоевград.

Американският университет в България (АУБ) сърдечно кани всички кандидат-студенти на своя вълнуващ Ден на отворените врати (Open House), който ще се състои на 17 февруари, събота. Всеки присъстващ ще може да разгледа кампуса отблизо и да усети уникалния студентски дух, който витае в Американския университет.

Достъпът е свободен за всички гимназисти и техните семейства, като се изисква само онлайн регистрация на Open House 2024 | AUBG.

В Деня на отворените врати бъдещите студенти и родителите им ще имат възможност да посетят най-голямата англоезична библиотека в България. Те ще могат да усетят уюта и удобството на модерните общежития „Скаптопара“.

„Панорамата на специалностите“ е друго събитие, предвидено в рамките на Деня на отворените врати, по време на което кандидат-студентите ще могат да се срещнат с блестящи преподаватели и техните талантливи възпитаници. Гостите ще добият представа за учебните дисциплини и извънкласните дейности (клубовете), чиито занимания и успехи придават специфична нотка на живота в кампуса.

Американският университет очаква кандидат-студенти и техните семейства в деня на отворените врати

Посещението на учебен час по интерес е още една вълнуваща възможност, която цели да помогне на младите хора да се докоснат до истинското преживяване и участие в учебния процес. Удивителните преподаватели от АУБ са готови да представят пред бъдещите студенти многообразието от дисциплини – било то бизнес, политика, журналистика или някоя научна дисциплина.

Важна част от програмата е и запознаването на младежите със специалната образователна система Liberal Arts, която прави Американския университет така подходящ за всеки с разнообразни интереси. А екипът, отговарящ за кандидатстването в АУБ, ще проведе индивидуални срещи с кандидат-студентите и родителите им, за да отговори на всички въпроси, свързани с възможностите за финансово подпомагане.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...