Ангел Тухов е новият управител на OMV България

Ангел Тухов е новият управител и мениджър „Верига бензиностанции“ на OMV България ефективно от януари 2024 г. Той наследява на поста Дечебал Тудор, който пое компанията през м. март 2019 г., и продължава да отговаря за бизнеса на OMV в Сърбия.

• От януари 2024 г. Ангел Тухов поема ръководството на OMV България като управител и мениджър „Верига бензиностанции“.

• Новата позиция е естествено продължение на дългогодишния професионален път и кариерно израстване на г-н Тухов в компанията.

• Досегашният управител Дечебал Тудор ще концентрира усилята си в OMV Сърбия.


Новият управител на OMV България има над 7 години ръководен опит във мениджмънта на компанията, като през последните две години Ангел Тухов заема длъжността изпълнителен директор на OMV Petrom Молдова. Професионалната му кариера се развива изцяло в OMV и преминава през всички нива на корпоративната йерархия. Той започва работа във финансовия отдел на OMV България през 2010 г. Две години по-късно е назначен на поста мениджър логистика за непетролни продукти за България, а впоследствие и за Сърбия. През годините г-н Тухов натрупва солиден опит и експертиза в различни отдели на компанията, в управлението на проекти и разработването на стратегии за развитие на бизнеса.

„Щастлив съм, че тази отговорна позиция ми дава възможност да се върна в България. Заедно с екипа ще продължим да надграждаме качеството, което българските потребители свързват с горивата MaxxMotion, VIVA café и цялостното изживяване в нашите обекти. Ще продължим да укрепваме лидерската позиция на OMV България и нейния имидж на иновативна и социално отговорна компания, предлагаща висококачествени продукти и услуги. Уверен съм, че ще продължим положителната тенденция и ще поведем компанията към нови успехи в съответствие с изпълнението на нашата дългосрочна стратегия за устойчивост. Много благодаря на Дечебал за неговите усилия и отдаденост през последните години“каза г-н Тухов.

Основен фокус на компанията остава осигуряването на качествени продукти и услуги, с грижа за хората и средата, изпреварвайки променящите се потребности и очаквания на пътуващите.

Ангел Тухов е новият управител на OMV България

Вижте още: