ARICOMA Group придобива Мусала Софт

ARICOMA Group (www.aricoma.com) и Мусала Софт (www.musala.com) сключиха споразумение за придобиването на Мусала Софт. ARICOMA Group, част от KKCG (www.kkcg.com/en/), е бързо-растяща европейска компания предоставяща ИТ услуги от следващо поколение. Настоящата инвестиция е ключова стъпка в стратегическото развитие на ARICOMA Group.Заедно с Мусала Софт ARICOMA Group става организация от 10 компании с консолидирани приходи от над 400 милиона евро, оперативна печалба от 39 милиона евро и над 4000 специалисти.

„С Мусала на борда ARICOMA става водеща компания в разработката на софтуер от Югоизточна Европа. Въодушевени сме, че ще работим заедно по пътя към лидерска позиция в Европа. Иновативната култура и невероятните хора на Мусала ще дадат силен тласък на съществуващите ни професионалисти и пазарен потенциал. Лидерите на Мусала имат доказана история на изграждане на бизнес с фокус върху клиентите и справяне с предизвикателствата. Вярваме, че Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от ARICOMA и заедно ще ускорим дългосрочните си планове за растеж и създаване на висока добавена стойност.“, казва Людовик Годе, изпълнителен директор на ARICOMA Digital.

„Обединявайки сили с ARICOMA и KKCG се впускаме в нов, по-бърз епизод от развитието си. Синергиите с едновременно припокриващи се и допълващи се клиентска база и експертиза ни дават допълнителни увереност, енергия и вдъхновение по пътя напред. Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развитието на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и младите хора“, сподели Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

„Удовлетворен съм, че успяхме да договорим сделка с Мусала. Това е второто ни придобиване за годината и е напълно в синхрон със стратегията ни да превърнем ARICOMA в основен европейски играч. Мусала има забележителна клиентска база, която ще допълни бизнеса ни в областите телекомуникации, финанси и автомобилна индустрия. Дори в предизвикателните времена, в които живеем, ИТ секторът продължава да расте и да увеличава значимостта си, така че оставаме оптимисти за потенциала на индустрията в дългосрочен план.“, добави Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG, инвестиционната компания зад ARICOMA Group.

Сделката, подписана от собствениците на Мусала Софт и ARICOMA Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще участва активно в изграждането на бъдещето на ARICOMA. Предстои одобрение на транзакцията от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година.

CMS Cameron McKenna са юридическият съветник, а Marylebone Capital Advisors Private Limited - финансовият съветник на Мусала Софт по сделката.

Вижте още: