България e домакин на тазгодишната международна лидерска академия на SOROPTIMIST INTERNATIONAL

„Овластяване на жени и момичета. Да живеят мечтите им!“ е мотото на едноседмичното събитие, което събира жени и момичета от България, Турция, Полша, Холандия, Кувейт, Румъния и Аруба

От 26 юни до 2 юли в красивата местност Попови ливади в Пирин ще се проведе международна лидерска академия за жени и момичета, организирана от SOROPTIMIST INTERNATIONAL of Europe. Организатор е Сороптимист Съюз България в партньорство с „Лидер Академия“. За първи път страната ни е домакин на ежегодните международни събития на световната женска организация.

Академията включва 7-дневна международен лагер за таланти с уъркшопи „Социални предприемачи“ и последваща 12-месечна менторска програма за лидерство. В нея ще участват жени и момичета между 24 и 30 г. от България, Турция, Полша, Холандия, Кувейт, Румъния и Аруба.

По време на 7-дневния лагер са организирани сесии на младите участници (на възраст 24-30 години) ще изградят някои меки умения, които са предпоставка за успех - комуникация, работа в екип, ангажираност. Работните сесии включват разработване на проекти под умелото ръководство на обучители от „Лидер Академия“. Участниците ще осъзнаят силните си страни и ще се научат как да ги прилагат, както в професиите си, така и в социалната си ангажираност и инициативи. Успоредно с това те ще се запознаят и с мисията, визията и принципите на Сороптимист в срещи и дискусии с български и европейски сороптимисти, доказани лидери в професиите си и вдъхновители със своята отдаденост.

След приключване на летния лагер, лидерската академия продължава с 12-месечна онлайн менторска програма за лидерство. Най-добрите проекти, избрани в края на програмата за „Социално предприемачество“ ще станат част от изграждането на общност, която се подкрепя взаимно за реализиране на идеите. Менторската програма има за цел да установи силна връзка с членовете на екипа и да гарантира устойчивостта на резултатите от лидерската академия.

България e домакин на тазгодишната международна лидерска академия на SOROPTIMIST INTERNATIONAL

В проекта ще се включат млади амбициозни и проактивни жени, препоръчани от клубовете на Сороптимист. Те ще имат шанса да разширят своя кръгозор и да създадат мрежа от приятели и партньори, за да подобрят живота на жените и да проправят пътя към равенството чрез социално предприемачество.

Международната лидерска академия е продължение на реализираният през 2021г. проект на българския съюз на организацията. Отново в сърцето на Пирин и под менторството на екипа на Leader Academy 16 млади жени от различни градове в страната изживяха незабравими дни, които им помогна да намерят лидера в себе си.

През 2022 г. във Международната Лидерска академия се проведе във Франция, а сред участничките беше тридесет годишната Кристина Стойчева, фармацевт, член на Сороптимист Клуб София - Бояна.

“Най-важната част от участието ми в Лидерската академия на Сороптимист Франция, остава приятелството, което създадох с останалите участници. Запознанството на млади жени от различни държави, които имат едни и същи идеали и времето, прекарано заедно, създаде усещане за принадлежност и взаимна подкрепа, което ще продължи и вбъдеще. Участието ми в събитието надхвърли очакванията ми и ползите, които получих, са многобройни. Посланието, което беше отправено към всички участнички, създаде позитивна промяна в начина ми на мислене и на работа. Бих искала да го разпространя!” - споделя Кристина.

SOROPTIMIST обединява жени с професии и бизнес, които работят заедно на местно, национално и международно ниво, за да образоват, овластяват и дават възможност на жените и момичетата с цел подобряване на техния живот. В България Soroptimist функционира повече от 20 г. и има клубове в София, Русе, Пловдив, Варна и Бургас.

Вижте още:

На 30 септември в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско Американският университет в България (АУБ) събира свои приятели и поддръжници на целодневен благотворителен голф...