MedicHomeТехнологична компания DigiMark придоби дял от startup-a MedicHome

MedicHome е мобилно приложение и уебсайт, с които потребителите могат да получат необходимата им медицинска грижа в своя дом, хотелска стая или офис. С натискане само на един бутон на екрана се визуализира активен списък с медицински лица и тяхното местоположение в момента. Клиентът избира това лице, което му е необходимо (лекар, медицинска сестра, рехабилитатор или др.) и заявява преглед. Заплащането на услугата се осъществява онлайн през самото приложение.

Мобилното приложение MedicHome е иновативно решение, с което по един много удобен начин, пестящ време и пари, потребителите  получават здравна услуга без да напускат уюта на в своя дом, хотелска стая или офис. MedicHome гарантира, че в рамките на 1 час  от повикването, клиентът ще бъде посетен от избрания специалист.
Услугата ще стартира на територията на гр. София. Тя е денонощна, 7 дни в седмицата и е изключително подходяща за родители с малки деца, бременни,  възрастни хора и за всички, които ценят времето и парите  си. Допълнително, всеки който се регистрира получава безплатно за себе си и своето семейство – електронно здравно досие. Това е сигурно място, в което може да се съхранява цялата медицинска документация на клиента и тя да бъде достъпна за него и лекуващият го лекар денонощно.

Също така MedicHome дава възможност на доставчиците на медицинска грижа да увеличат заетостта си и да имат достъп до по-голям брой пациенти, което води до по-големи приходи.

MedicHome е изключително удобно решение и за застрахователни компании в процеса на контролиране и управление на разходите в здравното застраховане.

DigiMarк и MedicHome ще работят съвместно за увеличаване на предлаганите услуги. Планира се  въвеждане на домaшни мобилни средства за диагностика – мобилни ехографи, както и доставка на лекарства на адрес. За целта активно се търсят нови партньори, които да се включат в програмата.

DigiMark™ е компания за разработка на мобилни приложения, създадена през 2012 година, като спин-оф от  JT International Group. Компанията е един от лидерите сред разработчиците на мобилен софтуер на българския пазар, а през 2014г. е класирана на първо място за най-голям ръст сред IT индустрията у нас. През 2014г. DigiMark направи стратегическа инвестиция в стартъп компанията eMedy, която разработва иновативна платформа за електронни здравни досиета, а с влизането и в MedicHome затвърждава стратегическия си интерес в разработката на технологии в сферата на здравеопазването.

Вижте още: