cargo-partner стартира специален морски сервиз за превоз на групажни пратки с клас на опасност

Международният логистичен доставчик cargo-partner разшири портфолиото си от решения за морски групажни пратки с нова собствена конзола за стоки с клас на опасност от Китай до Европа. Услугата е подходяща за различни продукти и индустрии, включително автомобилни компоненти и батерии, електронни устройства с вградени батерии.

Все повече корабни линии отвърнаха на заниженото търсене на морски транспорт с така наречените празни отплавания (blank sailings). Специалистите от cargo-partner анализираха настоящата ситуация и потърсиха решения за специфичните изисквания на клиентите и особеностите на пазара на морски превози. Като отговор на тези предизвикателства логистичният доставчик разработи нова услуга с ежеседмични отплавания на консолидации на стоки с клас на опасност 8 и 9 от Международната морска организация (IMO). В тази класификация се включват продукти като различни видове батерии, цели електрически превозни средства, ръчни електрически инструменти, електрически велосипеди и скутери, както и много други електронни устройства с вграден източник на захранване.


Към момента cargo-partner предлага седмични отплавания от Шанхай до Копер и приблизително транзитно време за пратките – 29 дни от пристанище до пристанище. При необходимост от страна на клиента е възможна доставка от врата до врата, която включва вземане и консолидация от всяка точка на Китай, деконтейнеризация в логистичните центрове на cargo-partner в Будапеща и Любляна и доставка до всяка дестинация в Европа, вкл. и България. След пристигането на пратката в логистичния център на cargo-partner в София доставките в страната се осъществяват между 24 и 72 часа в зависимост от крайната точка.

„В момента много от нашите клиенти търсят надеждно решение за внос от Азия на своите пратки, които имат специфични зарядни компоненти и батерии“, обяснява Феликс Милетич, корпоративен директор на Sea Cargo LCL. „С новата специализирана LCL услуга за опасни товари, батерии, акумулатори и други зарядни устройства можем да предложим на клиенти си рентабилна алтернатива на останалите модалности транспорт.“

Допълнителни решения за въздушен и сухопътен транспорт за опасни товари

В допълнение към тази надеждна LCL услуга за морски транспорт на товари cargo-partner предлага също решения с въздушен и сухопътен транспорт за стоки с клас на опасност. Експертите в компанията имат дългогодишен опит в транспортирането на опасни товари от Азия до Европа и обратно, както и по други популярни международни транспортни маршрути. Решенията им включват доставка от врата до врата, митническо освобождаване и комплексни логистични услуги благодарение на добре развитата складова мрежа на компанията с логистични центрове в Любляна, София, Белград, Дунайска Стреда и други ключови локации.

Вижте още: