DEVIN пусна първите си бутилки, направени от 100% рециклиран PET

100% рециклираната бутилка (rPET) запазва натуралните качества на водата и полезните ѝ свойства.

DEVIN, лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България, пусна на пазара нова бутилка, изработена от 100% рециклиран PET материал от вече събрани разделно бутилки. В стекове от по 8 бройки половинлитровите бутилки с DEVIN Минерална или DEVIN Изворна вече се предлагат в големите търговски вериги. Всяка 100% рециклирана бутилка DEVIN запазва натуралните качества на водата и полезните ѝ свойства.


„В DEVIN вярваме, че преминаването към кръгова икономика и устойчив бизнес може да стане само с предприемане на практически и измерими действия. Чрез рециклирането използваме ресурс, които вече е добит и така черпим по-малко от природните ресурси, защото част от тях не са възобновяеми. С бутилки като тези оползотворяваме опаковките от консумираните продукти и подпомагаме връщането им в кръговата икономика. Даваме им втори живот. С внедряването на кръгови процеси като този спомагаме и за намаляването въглеродния отпечатък на компанията. Подпомагаме също процесите по веригата на доставка, които са насочени към намаляване и предотвратяване опаковките да попадат в природата.“ - посочва Петя Манастирска, мениджър „Устойчиво развитие“ в „Девин“ ЕАД.

DEVIN пусна първите си бутилки, направени от 100% рециклиран PET


През 2021 г. DEVIN даде начало на инициативата „Събирай разделно“ за популяризиране на правилното събиране на отпадъци, което прави възможно тяхното рециклиране. През миналата година компанията постави основите на екообразованието в българските училища като част от инициативата „Влез в зеления кръг“. Естествено продължение на тази политика е представянето на българския пазар на бутилка, изработена от 100% рециклиран материал, т.е. направена от други бутилки. От компанията отчитат значимостта на поведението на потребителите за разделно събиране на отпадъци и тяхното оползотворяване и ги призовават да се включат в кръга на DEVIN за опазване на природата.

DEVIN пусна първите си бутилки, направени от 100% рециклиран PET

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...