ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега

Тя цели да отговори на актуалните нужди на работещите хора.

Вдъхновена от променящите се работни тенденции по света, системата MITTZON е разработена, за да създаде оптимизирано изживяване в работните пространства. С MITTZON ИКЕА надгражда опита си в областта на жилищното обзавеждане, за да помогне на хората да се чувстват като у дома си, дори на работното място. Семейството от 85 артикула приоритизира благосъстоянието чрез ергономичен дизайн, акустика и вдъхновени от природата елементи. Това е най-голямата офис система, която ИКЕА е разработвала до момента и вече може да бъде намерена на сайта: Серия MITTZON | IKEA България

През последните години работата от вкъщи стана все по-популярен избор. Това предизвика офисните пространства да се конкурират с комфорта, който домашната среда предлага. Добре познатото традиционно бюро в статичния офис вече не отговаря на нуждата за гъвкавост и разнообразие. Поради тази причина ИКЕА се заема с предизвикателството да разработи концепция за офисно обзавеждане, което да създава уют и удобство дори на работното място.

"Визията на ИКЕА е да създава по-добро ежедневие на колкото се може повече хора, а голяма част от него те прекарват именно на работното си място. Вярваме, че с MITTZON отговаряме на нуждите за по-привлекателно пространство дори и в офиса“споделя Йеспер Самуелсон, мениджър асортимент в ИКЕА Швеция АВ.

MITTZON създава място за срещи, което се адаптира към работните предпочитания и дейности. Разработена е със семпли линии и цветове, за да си пасва безпроблемно с индивидуалността на всяко работно място. Серията включва различни продукти, които се допълват заедно, за да създават характерни среди в офиса – от място за неформални кратки разговори до пространство за по-структурирани съвместни срещи. За това спомагат и артикулите на колелца, които могат лесно да се преместват или сгъват, когато не се използват.

ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега

Ергономичност

Серията MITTZON е проектирана така, че да поддържа напълно ергономична среда, в която благосъстоянието на тялото, ума и душата са обединени в едно.

"Ергономичните принципи обхващат много повече от просто добра стойка и ние вложихме много мисъл в разработването на елементи, които включват точно това", казва Филип Диле, разработчик на продуктов дизайн в ИКЕА Швеция AB. "Работихме с експерти в областта, за да разгледаме не само физиката, но и това, което влияе на сетивата ни – оттам и на фокуса в офис средата. Включихме всички тези особености в разработването на MITTZON."

Акустика

Още един ключов фактор при разработването на системата е звукът на работното място, който може да окаже значително влияние върху концентрацията. Първите по рода си за ИКЕА акустични паравани MITTZON не само абсорбират и блокират звука, но и предотвратяват визуалното разсейване и предлагат уединение, необходимо за по-добро съсредоточаване.

ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега

Биофилен дизайн

Биофилията е вродената склонност на човека към естествената среда. Това е още една специфика, която ръководи разработването на природни форми, цветове и материали в системата MITTZON. Установено е, че тези характеристики на дизайна намаляват стреса и увеличават производителността. За да създаде релаксираща и вдъхновяваща среда, офисната серия на ИКЕА заимства естествени елементи от скандинавската природа, като пясъчни шарки и дървесни покрития.

Иновации и издръжливост

Докато разработват MITTZON, от ИКЕА са помислили както за всички характеристики по дизайна и функционалността, така и за иновативната страна на мебелите. Колекцията е проектирана така, че да бъде издръжлива и дълготрайна, което съответства на ангажимента на бранда да прави продуктите по-устойчиви и с по-малък отпечатък върху околната среда. Освен че имат непреходен външен вид, продуктите от серията са модулни и могат да се разглобяват и сглобяват отново, да се обновяват и ремонтират, за да се осигури дългогодишна употреба. Изработени са от материали като дървесен фурнир и високоякостна стомана, които издържат на износване и имат 10-годишна гаранция.

ИКЕА подкрепя хората и тяхното работното място вече повече от 40 години. Наред с предлагането на продукти като серията MITTZON, брандът обслужва бизнес клиенти чрез IKEA for Business – единния източник на мебели, аксесоари и професионални дизайнерски услуги на ИКЕА.

Семейството MITTZON се предлага в световен мащаб от април 2024 г, а през 2025 г. ще бъдат добавени и още продукти към серията.

ИКЕА пуска на пазара най-голямата си офис система досега

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...