Нетера е най-зелената компания в сектор „Телекомуникации“

Компанията е финалист и за наградите на глобалния телекомуникационен клуб Carrier Community (CC).

Нетера, водещ международен доставчик на телекомуникационни и ИТ услуги, спечели първо място в категория „Телекомуникации“ на националния конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“. Тази награда е признание за успешните проекти на компанията и постоянните ѝ усилия да намалява въглеродния си отпечатък, като прилага енергийно-ефективни технологии и насърчава екологичните практики след служителите.


„Гордеем се, че сме една от първите компании в България, които постигнаха въглеродна неутралност още през 2021 г. Устойчивото развитие винаги е било в основата на нашата бизнес стратегия и това признание ни мотивира да продължим да работим за по-зелено бъдеще“, коментира основателят и изпълнителен директор на Нетера Невен Дилков.

Нетера е най-зелената компания в сектор „Телекомуникации“
Междувременно глобалният телекомуникационен клуб Carrier Community (CC) обяви, че журито е излъчило финалистите за осмите награди GCCM/CC-Global Awards 2024 (CCGA). Нетера е номинирана и в двете категории, за които кандидатства – „Най-добър регионален оператор на центрове за данни“ и „Централно- и източноевропейски телекомуникационен оператор на годината“.

Дъщерното дружество на Нетера – Нетикс (NetIX), също е финалист в категорията „Най-добра интернет борса и доставчик на директна свързаност на годината“.

Церемонията по награждаването ще се проведе в Метропол Берлин (Metropol Berlin) на 13 юни 2024 г.

Нетера е най-зелената компания в сектор „Телекомуникации“

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...