Ново мобилно приложение Love’n Park ще се грижи за опазване чистотата на Ловния прак в София

На 24 юни, събота, над 150 служители и техните семейства се включиха в инициатива на Schwarz IT България за почистване на Ловния парк в София. Акцията се провежда за втора поредна година, като компанията изразява своя ангажимент към опазването на чистотата на един от най-ценните природни ресурси в столицата.

Ловният парк е едно от най-старите зелени пространства в София, създадено още през 1878 година. Това запазено място е отличително със своята растителност и липса на модерна инфраструктура, като пренася посетителите в идилична гора в сърцето на града. Това е причината, поради която Ловният парк е предпочитано място за почивка и отдих на столичани.

В рамките на инициативата Schwarz IT България разработи безплатното мобилно приложение Love’n Park. Приложението предоставя на всеки посетител интересна информация за парка, неговата история и разнообразието от флора и фауна. Най-важната функция на Love’n Park е възможността посетителите да подават сигнали за забелязани нередности и проблеми в парка. То позволява на всеки желаещ да се включи в активната грижа за запазването на Ловния парк.

„Тази благородна инициатива, която ни обедини, се превърна в ангажимент на компанията за опазване на чистотата и красотата на Ловния парк. Еднократните усилия нямат голям ефект, затова разработихме това приложение. Идеята ни е да увлечем повече хора да го използват и така да запазим парка. Вярваме, че един ден ще сме създали силна общност и няма да не се налага да организираме почистването му", коментира Яна Папардова, част от екипа на Schwarz IT България.

Ново мобилно приложение Love’n Park ще се грижи за опазване чистотата на Ловния прак в София

Компанията се ангажира да обработва всички получени сигнали и да ги изпраща към Столична община за предприемане на действия. Те са готови да предоставят приложението на компании или организации, които желаят да го използват за други паркове и забележителности.

Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play и App Store.

love-n-park.com

С тази инициатива и приложението Love’n Park Schwarz IT България се надява да привлече вниманието и ангажимента на жителите на София към опазването на това природно богатство.

Ново мобилно приложение Love’n Park ще се грижи за опазване чистотата на Ловния прак в София

Вижте още: