Проектът „Град като хората“ на Банка ДСК продължава за втора поредна година

Започва второто издание на проекта „Град като хората“ на Банка ДСК. Инициативата на финансовата институция, която пожъна голям успех през миналата година, цели да помогне за облагородяването на столицата,както и да привлече вниманието върху проблема с грозните  надписи и запуснатите терени. Тази година фокус е и активният начин на живот в градска среда.

Отново в основата на проекта е планирана промяна в облика на столична локация с помощта на графити артист. Тази година за„Град като хората“ ще работи артистътGLOW. Във второто издание ще бъдат ангажирани всички жители на София, но вместо те да дават предложения за място, което да бъде преобразено, ще трябва да познаят локацията, която са избрали от Банка ДСК и творческата ѝ агенция NobleGraphics

В рамките на целия месец септември ще тече активна онлайн кампания с игра в официалния Инстаграм профил на банката, където всички желаещи ще имат възможност да дадат своите предположения заизбраната локация на проекта „Град като хората“В продължение на месец от Банка ДСК ще пускат улики, с които да насочват участниците в играта кое е мястото, което ще облагородят тази година. В края на играта ще бъде изтеглен един печеливш, дал вярно предположение, който ще спечели смарт часовник.

И тази година градското момиче, популярно в интернет средите като MademoisellieЕлица Бехар - Михайлов, ще бъде едно от лицата на кампанията. "Подкрепям "Град като хората", защото усещам инициативата много близко до себе си - израснала съм в сърцето на София и съм пряк свидетел на развалянето на уникалните сгради с история, които красят града ни. София е нашият дом и ми се иска да променим веднъж завинаги необмисленото загрозяване на стените и пространствата и съм щастлива, че Банка ДСК обръща внимание на този иначе "невидим" проблем.“ – споделя тя. 

Подробности за „Град като хората“ може да следите вИнстагрампрофила на Банка ДСК, както и на платформата Банка ДСК Помага.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...