Първото в България експо с рециклируеми щандове е за онлайн търговия

Balkan eCommerce Summit 2024 посреща над 2000 гости от повече от 15 държави за експо и конференция

Balkan eCommerce Summit 2024 е водещо международно събитие, което събира експерти и професионалисти в областта на електронната търговия и дигиталния маркетинг, за да поставят на фокус стандартите за успешен трансграничния екомерс бизнес.

Събитието се организира от eCommerce Academy и Никола Илчев, разпознаваема личност на Балканите що се отнася до електронна търговия и създател на редица формати, които обединяват общността от собственици и управители на онлайн магазини и доставчици на услуги за тях.

Посещението на Balkan eCommerce Summit 2024 предлага уникална възможност за обучение от международни лектори, нетуъркинг с лидери в бранша и началото на ценни партньорства за бъдещи продажби в чужбина.

По време на Balkan eCommerce Summit 2024 ще станем свидетели и на първото по рода си в България експо, в което 72% от щандовете ще бъдат изработени от рециклиран хартиен материал, от който е произведено велпапе и ще бъдат напълно рециклируеми. След края на събитието организаторите поемат ангажимента да ги предадат на фирма за рециклиране. Същото важи и за масите към тях. Останалите ще са за повторна употреба.

Първото в България експо с рециклируеми щандове е за онлайн търговия

Щандовете се изработват от българската компания DS Smith, най-големият в страната доставчик на устойчиви опаковъчни решения за всички индустрии и канали за дистрибуция. Компанията е част от британската група DS Smith S.A., водещ доставчик на устойчиви опаковъчни решения, продукти от хартия и услуги за рециклиране в световен мащаб. За улеснение на изложителите, те пристигат напълно брандирани и след края eCommerce Academy и Ди Ес Смит ще се погрижат за тях, така че за партньорите да остане само задачата за нови партньори и лесна комуникация по време на събитието.След приключването на събитието щандовете ще бъдат закарани до пункт за събиране на отпадъчна хартия и в последствие ще се рециклират в заводи на Ди Ес Смит Група.

Всички елементи в конструкцията на рециклируемите щандове - крака, стени, гръб, поддържащи елементи - са направени от велпапе по специален дизайн за Balkan eCommerce Summit. Велпапе щандовете са ценово изгодни, леки, с възможност за персонализация и са устойчиви. Те представляват бюджетен вариант, лесни за транспорт и монтаж, с екологични характеристики и възможност за създаване на персонализирани дизайни и графики.
Организаторите се гордеят с тази смела, но нужна крачка към по-зелен бизнес и експо.

На база на общи изчисления чрез показателите за кръгов дизайн при производството на един стандартен щанд се генерират 231,2кг въглеродни емисии, а при производството на щанд от велпапе със същите размери се генерират 12,3кг въглеродни емисии. Тоест замяната на само един щанд с такъв от велпапе води до над 179% по-малко въглеродни емисии. Или представено в килограми: За направата на един щанд от велпапе въглеродния отпечатък е 12.3кг, при стандартен щанд с изброените материали по-горе въглеродният отпечатък е 231,2 кг, спестяваме 218,9кг емисии.

Калкулацията с инструмента „Показатели за Кръгов Дизайн“ е направена на базата на информацията предоставена от Никола Илчев относно ползвани материали за изработката на един стандартен щанд, а именно: дървен фазер, стъкло, алуминий и брандирано фолио с печат за облепване на щанда. Изчисленията на двата щанда: стандартен и от велпапе са направени за един брой и с еднакви размери.

Вижте още: