Schneider Electric инвестира в производителност и устойчивост на свои предприятия в Европа

Компанията откри нов цех в своята фабрика Sarel в Елзас, Франция

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, разширява своите инвестиции в производителност и намаляване на въглеродния отпечатък на свои заводи в Европа.

Нов цех беше открит във фабриката Sarel в областта Елзас, Франция. Основан през 1956 г., обектът Sarel е специализиран в производството на електрически шкафове и табла, създадени да издържат на особено тежки условия. През 2021 г. Sarel отчете третото най-високо потребление на енергия от всички обекти на Schneider Electric, което се дължи главно на енергоемките процеси на боядисване и изпичане на продуктите във фабриката.

Новите инвестиции ще помогнат за намаляване на потреблението на енергия: новите машини консумират три до четири пъти по-малко енергия от по-старите си аналози и имат възвръщаемост на инвестицията от около три години. Останалата част от инвестицията ще бъде изразходвана за подмяна на други стари машини, което ще повиши общата производителност на обекта.

„Във всичките ни обекти предприемаме решителни действия за намаляване на потреблението на енергия и за декарбонизация на нашите операции“, заяви Лоран Батай, президент на Schneider Electric Франция. „Фабриката Sarel е най-добрият в своя клас пример за ангажимента ни в цялата група да постигнем нулеви нетни емисии на нашите собствени операции и да намалим емисиите на CO2 с 25% в цялата ни верига на стойността до 2030 г.“

Schneider Electric инвестира в производителност и устойчивост на свои предприятия в Европа


Декарбонизация на фабриката чрез енергийна ефективност и иновации

За да изпълни своите амбициозни цели да намали въглеродните си емисии и да бъде по-енергийно ефективен, обектът премина към LED осветление и оптимизира отоплението и енергоемките си процеси, което спомага за намаляване на потреблението на енергия с 25% през май 2022 г. (в сравнение с май 2019 г.). Всички процеси ще бъдат декарбонизирани между 2025 г. и 2026 г. По-късно тази година фабриката ще напусне първият продукт, произведен от зелена стомана чрез напълно електрифициран процес.

Нововъведенията в Елзас затвърждават тенденцията Schneider Electric да разширява инвестициите си в Европа. В момента завършва процеса по разширение на фабриката на компанията в България, чрез което сградата на умното производство в Пловдив ще се увеличи с 3000 кв. м. Предстои откриването и на над 100 нови работни места, с които семейството на Шнайдер в България ще наброява вече над 1000 души. В процес на завършване тук е и геотермална система от нов тип, която ще позволи на завода в Пловдив да стане 100% независим от употребата на природен газ. От местното предприятие съобщават, че с това инвестиционните планове на компанията не приключват. Както Европа като зона, така и нашата страна в частност остават във фокуса на плановете за бъдещ растеж.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...