Наградата на Германската икономикаСтартира процедурата по подаване на номинации за Наградата на Германската икономика, учредена от Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Почетната наградата се присъжда за постижения през 2015 г. и се връчва в три категории: „Малко и средно предприятие“, „Голямо предприятие“ и т. нар. „Отворена категория“ (за проекти, организации, иновации, социален ангажимент и т.н.).

Критериите за избор на лауреатите:

Инвестиции и повишаване броя на работните места;
Увеличение на търговията с Германия (внос или износ);
Технологични и екологични иновации и решения;
Реализирани програми, свързани с повишаване квалификацията  на служителите; проекти в областта на околната среда; социална ангажираност;
Други заслуги за развитието на двустранните икономически отношения.0

Победителят във всяка една от категориите ще бъде определен от жури от представители от германо-българските икономически среди, политиката и дипломацията.

Официалното връчване на наградите ще се състои в рамките на Новогодишния прием на Германо-Българската индустриално-търговска камара на 28 януари 2016 г. в Софийската опера и балет.

Повече детайли относно процедурата по номиниране ще намерите тук.

Наградата на Германската икономика се връчва за дванадесети път.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...