Успели българи представят своята визия за идните 3, 5 и 10 години

Инициативата „Преди утрешния ден – началото“ събира учени и предприемачи на 21-ви февруари в София

На 21-ви февруари от 14:30 ч. в „София Ивент Център“ („Парадайс Мол“) ще се проведе форумът „Преди утрешния ден – началото“. Организатор е списание BGLOBAL, а събитието е част от социална инициатива на медията, която включва серия от събития, интервюта с изявени визионери и алманах на бъдещето. Достъпът е безплатен с предварителна регистрация ТУК.

„По време на „Преди утрешния ден – началото“ ще минем напред във времето, за да видим какво ни очаква там, колко вълнуващ, щастлив и успешен е следващият наш живот“, сподели Максим Майер, идеолог на инициативата и управител на списание BGLOBAL. „В това пътуване ще ни водят ПИЛОТИТЕ НА БЪДЕЩЕТО – едни от най-умните и успели българи – учени, предприемачи, хора на духа. Имаме нужда от нови лица, от повече визия, ум и конструктивност“, допълни той.

Пътуването в бъдещето включва три панела – „Технологии“, „Бизнес“ и „Човек и общество“. Участниците в тях са визионери от тези области:

ТЕХНОЛОГИИ

Калоян Тодоров, собственик на SEG; Борислав Петров, изпълнителен директор на INSAIT, Ивайло Славов, член на надзорния съвет на DIGITALL; Eлена Дречева, изпълнителен директор на „Коника Минолта Бизнес Солюшънс България“; Юрий Попов, съосновател и технически директор на Incineration Productions; Елена Маринова, президент на „Мусала Софт“.

БИЗНЕС

Карел Крал, изпълнителен директор на „Електрохолд“; Христо Пирински, професор в департамента по бизнес на University of Central Florida; Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“; Кирил Кирилов, оперативен мениджър на българския петаскейл суперкомпютър DISCOVERER, доц. Мариана Тодорова, футуролог, Пламен Цеков, съосновател на GigsRemote и Scalefocus, Мария Косанова, управляващ директор на Hewlett-Packard Enterprise.

ЧОВЕК И ОБЩЕСТВО

Светлин Наков, създател на „СофтУни“; Татяна Иванова, българското момиче, което се готви за полет към звездите; Ивайло Дичев, професор по културна антропология в СУ „Св. Климент Охридски“; Георги К. Първанов, управител е на Cteam и партньор в Bulgaria wants you; Ивайло Василев, мениджър „Бизнес юнит биофармация“ в „АстраЗенека България“; Иво Иванов, писател и журналист; Георги Малчев, управляващ съдружник в агенция Xplora.

Форумът се осъществява с подкрепата на генералния спонсор "Електрохолд-България", на основния спонсор "Геотехмин", на спонсорите "Дънди Прешъс Металс" и Hewlett-Packard Enterprise. Комуникационни партньори са "Интеримидж" и Xplora. Медиен партньор събитието е БТА.

Регистрация за събитието може да направите ТУК.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...