1481113Проектът “Игри за добрини” на Българската мрежата на Глобалния договор на ООН за втора година ще събере спортни отбори от компании в името на избрани от тях каузи. Футбол, тенис на маса, волейбол и тенис на корт са спортовете, в които ще се състезават фирмите, а победителят във всеки турнир печели наградния фонд, който ще бъде дарен на избраната от отбора „добрина“.

"Игри за добрини” е чудесен начин за ангажиране на различни служители от различни компании в различни спортове, обединени от техните каузи. Игрите съчетават социална ангажираност, екипна работа и грижа за здравето ни и са прекрасен пример за това, че когато добрите идеи, се съберат с добри хора, добрините стават лесни – като детска игра.“, споделя за проекта Дарина Георгиева, изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

Проектът стартира на 3 юни от 9.30 часа с турнир по футбол, който ще се проведе в спортен комплекс “Царско село”. Домакин е ТехноЛогика, а в турнира се включват още Аурубис, Овергаз, Сосиете Женерал Експресбанк и Софарма.

"В „Игри за добрини“ виждаме хора, които не просто се борят за каузи. В него ставаме свидетели на материализацията на хубавата българска поговорка "Сговорна дружина, планина повдига”. Във времето, в което живеем и реалността, която обитаваме, имаме нужда от повече такива събития.”, допълва Дарина Георгиева.

“Самите “добрини” в игрите са избрани от служителите на компаниите и може би това е най-добрата форма за идентификация с компанията – когато твоята кауза, твоята идея как да направиш света по-добър, се споделя от работодателя ти.”, казва за проекта Огнян Траянов, председател на БМГД на ООН и изпълнителен директор на ТехноЛогика.

В тазгодишното издание на програмата ще има още турнири по тенис на маса на 16 юни, в Панагюрище, с домакин Асарел Медет, волейбол на 29 септември, в София, с домакин Софарма и тенис на корт на 13 октомври, в София, с домакин Овергаз, като турнирите са отворени за записване за компании и сборни отбори.

Освен да помогне за социалните каузи на отборите, “Игри за добрини” има за цел да покаже на служителите и на работодателите, че спортът при работещите хора е изключително важен, за да се чувстват пълноценни и здрави. Проектът е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Здрави на работа“ и се случва в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

Миналата година в проекта взеха участие 5 компании, а 110 служители осмислиха мисията на „Игри за добрини“, която цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и каузите могат да вървят ръка за ръка.

"Спортът за нас в компанията е много важен, защото това е един отдушник след дългата работа, след стоенето пред компютъра. Той допълнително ни сближава и ни дава възможност наистина да се почувстваме повече от колеги, да бъдем приятели.“, споделиха участниците през 2017 г.

Успешното осъществяване на турнирите с кауза на мрежата на Глобалния Договор на ООН, ще докаже отново, че всички сме от един отбор, когато играем заедно за всеобщото благо.

Експертен партньор на инициативата е фондация BCause, а медийни партньори са Darik Radio и b2bmedia.bg.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...