1481114Михаела Филева, Любо Киров и Стефан Вълдобрев ще бъдат гост изпълнители на финалния концерт на живо на 3 юни

Ния Петрова, Оливия Николова, Виктория Динкова и Рафаел Пашамов ще влязат в решаващата битка за зрителския вот в последния концерт на живо в пети сезон на „Гласът на България“, който ще се излъчи на 3 юни от 20 ч. по bTV. Четиримата финалисти ще излязат на сцената в зрелищен и бляскъв спектакъл, а зрителите ще бъдат тези, които ще решат кой от тях ще стане новия „глас на България“ и кой треньор ще се окичи с короната на победителя. Финалистите ще пеят самостоятелно и в дует с треньорите си, а в края на концерта на живо двамата участници, събрали най-висок зрителски вот, ще изпълнят и песен по техен избор в съревнование за финалното решение на публиката. Тази година победителят ще си тръгне с наградата от 50 000 лв. и готов авторски хит, създаден специално за шоуто.

Големият финал в неделя вечер ще бъде открит с общо изпълнение на четиримата финалисти, а шоуто обещава да бъде още по-забавно и грандиозно с гост звездите и специалните изненади за участници и зрители. Феновете на най-гледаното музикално шоу у нас ще видят водещите Pavell & Venci Venc'в ролята на гост изпълнители. Те ще представят най-новото си парче Havana, което само за няколко седмици от дебюта си стана абсолютен хит в ТВ и радио ефир, и YouTube. 

Първите двама участници, които ще отпаднат от надпреварата за титлата „глас на България“ тази година, ще бъдат обявени след дуетните изпълнения на финалистите с техните треньори.  Камелия ще подкрепи финалиста си Оливия Николова, като изпълни заедно с нея най-големия хит  в кариерата си „Ти си“. Рафаел ще сбъдне мечтата си да пее на една сцена със своя идол и треньор Графа, като двамата ще изпълнят емблематичната песен на Влади Ампов „Вълк единак“. Поли Генова и Виктория Динкова ще направят нов прочит на класиката „Вървят ли двама“, а Ния Петрова ще има шанса да пее със своя треньор Иван Лечев и неговия колега от формацията „Обичайните заподозрени“ – Стефан Вълдобрев. Песента, която тримата ще изпълнят на сцената, е летният хит „По-полека“ от албума на групата озаглавен „10 ½“. 

След съвместните музикални изпълнения на треньори и финалисти линиите за гласуване ще бъдат затворени и на сцената на „Гласът на България“ ще се качи Михаела Филева с хита си „Без етикети“. След нейното гостуване ще бъдат обявени двамата финалисти, които продължават напред, и тези, които ще заемат престижното трето и четвърто място. Линиите за гласуване за двамата големи претенденти за титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лева ще бъдат отворени отново за последните им изпълнения на сцената, с които ще се борят за зрителския вот.

Преди да бъде обявен големият победител в пети сезон на „Гласът на България“, на сцената ще излезе последната музикална изненада - Любо Киров, който ще представи за първи път на живо пилотния сингъл „Още от теб“ от новия си албум „Както преди“. 

Кой от четиримата финалисти Виктория, Ния, Оливия и Рафаел ще стане „Глас на България“ за 2018 г. и ще спечели наградата от 50 000 лв. и първата си авторска песен, ще стане ясно в края на вечерта на 3 юни, когато емоциите сред участници, треньори и зрители ще стигне своята кулминационна точка.

Вижте още: