92 проекта в общо 14 категории ще се състезават за престижните отличия PR Приз 2019 Influencing the InfluencersОбщо 30 организации представят рекордния брой от 92 проекта в тазгодишното издание на конкурса PRПриз Influencing the Influencers, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). От тях комуникационните агенции са 18, а представените компании, неправителствени организации и институции – 12. 

Най-много проекти ще се състезават в категориите „Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност, „Дигитална кампания или проект“ и „Комуникационен проект за продукт или услуга“. Обновената категория „Имиджмейкинг и/или кампания с инфлуенсъри“ предизвика сериозен интерес, като в нея за статуетка сили ще премерят 8 проекта.

През тази година, председател на журито на PRПриз ще бъде Асен Асенов- Директор „Корпоративни комуникации”, ПОК „Доверие”. Асенов е бивш Председател на БДВО, а към момента председател на новосъздадения обществен съвет на организацията.  В състава на Обществения съвет влизат също:  – Илияна Захариева– Председател на БДВО, директор „Корпоративни комуникации”, А1; доц. д-р Александър Христов– зам. председател на обществения съвет, управляващ партньор, Параграф 42; Виктория Блажева- Директор „Комуникации“, първи вицепрезидент и Diversity Manager, УниКредит Булбанк., Ирина Йорданова- Директор Проекти, публични комуникации и КСО, КРИБ, Кирил Вълчев– автор и водещ в Дарик радио, Жаклин Цочева- директор „Пъблик афеърс и комуникации“, Кока-Кола HBC България, Евелина Славкова– съосновател на социологическа агенция „Тренд“. 

“Статуетките на PR Приз значат много в нашата професия. С почти 20-годишната си история, конкурсът е утвърден като обективно признание за професионализъм в комуникационната сфера в България. Нашата амбиция е да продължим да го развиваме, но без да променяме основните му принципи и ценности. Затова търсим най-добрата хармония между познатите за конкурса и журито фигури, приемствеността - в лицето на членовете на Обществения съвет, и колегите от другите професионални организации", коментира Илияна Захариева

В журито на PRПриз 2019 влизат още: Силвия Симова- началник на отдел  "Връзки с обществеността", БНТ; Мария Гергова-Бенгтссон– Председател на БАПРА, изпълнителен директор United Partners; Росица Вартоник- основател и директор на фондация „Инициатива за финансова грамотност“; Свилен Стрезов- член на управителния съвет на БАР,  директор дивизия „Продукти без лекарско предписание“ в Актавис; Ванина Ханджийска– блогър, инфлуенсър и PR експерт; Георги Малчев– член на УС на IAB, управляващ директор XploraBG; София Пенева- председател на УС на БАКА и Стефан Серезлиев- зам.-председател на БААК. 

Кандидатстващите проекти ще бъдат оценявани на два етапа – на представените материали и на публична защита. Живите презентации ще се проведат в периода 10-12 май в SopharmaBusinessTowers.  График на откритите представяния ще бъде публикуван в сайта на БДВО, не по-късно от 7 май 2019 г. 

Вижте още: