"А haunting in venice" -  започват снимките на най-новата екранизация по Агата Кристи

След успеха на Убийство в Ориент експрес и Смърт край Нил Кенет Брана отново се завръща, едновременно на режисьорския стол и в ролята на емблематичния Еркюл Поаро

Случайно или не, този Хелоуин стартира продукцията на напрегнатия свръхестествен трилър на 20th Century Studios A Haunting in Venice, вдъхновен от романа Празникът на Вси светии на Агата Кристи. Филмът ще бъде режисиран от носителят на „Оскар“ Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Пепеляшка, Белфаст), по сценарий на номинирания за „Оскар“ Майкъл Грийн (Логан: Върколакът), а снимките ще се осъществят в Pinewood Studios в Лондон, както и на локация във Венеция.

Като незабравимите герои в историята ще видим брилянтен актьорски ансамбъл, включващ Кенет Брана като емблематичния Еркюл Поаро, Кайл Алън (Rosaline), Камил Котин (Call My Agent), Джейми Дорнан (Белфаст), Тина Фей (Рокфелер плаза 30), Джуд Хил (Белфаст), Али Кан (6 Underground), Ема Лекърд (Мер от Ийсттаун), Кели Райли (Yellowstone), Рикардо Скамарчо (Caravaggio’s Shadow) и Мишел Йео (Everything Everywhere All at Once).

Действието на страховитата мистерия A Haunting in Venice се развива след Втората световна война във Венеция, в нощта на Вси светии. Пенсиониран и живеещ в изгнание в най-бляскавия град в света по онова време, прочутият детектив Еркюл Поаро неохотно се оказва сред присъстващите на спиритичен сеанс в разпадащ се, обитаван от духове дворец. Когато един от гостите е убит, Поаро се оказва в центъра на зловещ свят на сенки и тайни.

Кенет Брана споделя: A Haunting in Venice е фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи. Базиран на комплексна, малко позната мистерия, ситуирана на Хелоуин в живописен и пленителен град, филмът е невероятна възможност за нас като кинотворци да се насладим на възможността да предложим нещо наистина смразяващо на нашата вярна публика.

Президентът на 20th Century Studios Стив Асбел допълва: За нас е огромна чест да продължим установените си работни отношения с несравнимия сър Кенет Брана и не бихме могли да бъдем по-развълнувани за смелите креативни решения, които Кен, Майкъл и останалият творчески екип взимат с този нов филм. Също така сме благодарни на Джеймс Причард и другите ни приятели от Agatha Christie, Ltd. за партньорството и доверието, което отново ни гласуват с грижата за (както Поаро скромно нарича себе си): „Вероятно най-великия детектив в света“.

A Haunting in Venice е третият студиен филм, базиран на роман на Кристи, който събира отново творческия екип от Убийство в Ориент експрес (2017) и Смърт край Нил (2022) и включва сценариста Майкъл Грийн, продуцента Джуди Хофлънд и изпълнителните продуценти Лоуис Килин и Джеймс Причард, наред с Ридли Скот. Саймън Кинбърг и Марк Гордън.

A Haunting in Venice ще дебютира в киносалоните през 2023.

Вижте още: