1337146БДВО започва да събира кандидатури на студенти за носител на стипендията „Проф. Тодор Петев“ за 2017 г. Стипендията беше създадена в края на миналата година в памет на учредителя и почетен председател на организацията и ще бъде връчвана всяка година на български студенти в сферата на комуникациите.

Всички желаещи студенти бакалаври или магистри, изучаващи ПР, комуникации или маркетинг, ще могат да кандидатстват с есе на тема „Промени в обществата, промени в общуването“. То трябва да бъде свързано с комуникациите, със социалната среда в момента и в него да бъдат използвани идеи от творчеството на проф. Тодор Петев – книги или публикации. Есето трябва да бъде изпратено до 11 февруари 2017 г. на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., заедно с контакти на кандидатстващия. Стипендиантът за настоящата година ще бъде обявен до края на следващия месец.

Годишната стипендия на БДВО „Проф. Тодор Петев“ ще е в размер на 500 лв., а носителят й ще има възможността да участва безплатно на всички платени събития и обучения, организирани от БДВО през настоящата година. И още: компанията или институцията, в която работи, ще има възможността да кандидатства безплатно в конкурса ПР приз. Стипендиантът ще има ангажимент да участва заедно с представители на БДВО в поне три събития или изяви на дружеството, да търси собствени възможности за публичност, в които да популяризира постижението си, както и да съдейства организационно за поне една от инициативите на БДВО през годината. Носителят също така ще спазва и популяризира етичните принципи в ПР и ще работи за утвърждаването на ПР професията.

Есетата на студентите ще бъдат оценявани от жури, в които влизат Мануела Дюлгерова-Тотева, Председател на БДВО, Тодор Тодоров Петев, изкуствовед и син на проф. Петев и д-р Александър Христов, преподавател по ПР и член на УС на БДВО. Критериите за оценка ще бъдат оригиналност и личен принос, познаване на комуникациите и социалните процеси и познаване на творчеството и научните интереси на проф. Петев.

Вижте още: