BILLA България дарява 50 450 лв. в подкрепа на над 12 семейства с репродуктивни проблемиС лично дарение в името на каузата участват и служители на веригата от филиала в Костинброд
 
Над дванадесет двойки с репродуктивни проблеми ще получават финансова подкрепа по пътя към мечтата им да станат родители. Това се случва благодарение на BILLA България и фондация „Искам бебе“, които за шеста поредна година обединяват усилия в подкрепа на истински значима кауза. Сумата за 2021 година, която търговската верига предоставя на Фондацията е на обща стойност от 50 450 лева – 50 000 лева от нея е под формата на корпоративно дарение, а останалите са резултат от личната инициатива на служители на BILLA България от филиал „Костинброд“.
 
„Горд съм, че екипът на BILLA България припознава каузата в помощ на семействата с репродуктивни проблеми и че сред екипите ни има хора, които са отделили от личните си средства, за да помогнат. Нашата мисия е подкрепяме двойки с репродуктивни проблеми, но и да информираме обществото с цел да насърчим разбиране и съпричастност. Ето защо настоящата кампания изрази благодарност за подкрепата към клиентите на BILLA България, защото техният избор на търговска верига за пазаруване е и избор в подкрепа на кауза,“ каза Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.
 
Социалното измерение на кампанията с послание „Благодарим ти, че пестиш“ достигна до клиентите и служителите на компанията благодарение и на личните истории, споделени от вече щастливи майки и двойки, които още вървят по пътя към сбъдването на мечтата си. Докоснати от тази отговорност и искрена емоция, служителите от магазина в Костинброд не пестят усилия и средства в подкрепа на каузата, чиито резултати стават все по-големи и мотивиращи.
 
„Благодарение на партньорската ни инициатива с BILLA България, 43 двойки получиха шанса да чуят думите „мама“ и „татко” през първите пет години от провеждане на кампанията. Докато течеше настоящото издание посрещнахме нови две двойки близнаци, с което здравите бебета, чийто път проправиха общите ни усилия са вече 22“ – сподели Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе".
 
Повече информация за партньорството с фондация „Искам бебе“ можете да намерите тук.

Вижте още: