Близо 180 компании от 12 държави ще участват на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2015Доказани специалисти и нови продукти в медицината от 13 до 15 май в Интер Експо Център

За 49-и път специализираната изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ  ще срещне професионалистите, които ще могат да открият актуална информация за новостите в хуманната и денталната медицина. Това ще се случи от 13 до 15 май в Интер Експо Център. През 2015 г. на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ ще вземат участие близо 180 фирми директни изложители. Чуждестранното участие и тази година е много силно. До момента компании от 12 държави - Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Унгария, Китай, Корея, Пакистан, Тайван, Румъния, Русия ще представят своите нови и успешни продукти.

Професионалистите ще имат възможност да разгледат новостите и да открият решения за своята медицинска практика.

Световни новости пристигат в България

Сред интересните продукти са ново поколение операционни зали. Интегрирани операционни зали дават възможност за контрол на цялото оборудване от една точка. Функцията „Телемедицина“ позволява осъществяване на аудиовизуална връзка с консултант от всяка една точка на света или аудитория с цел обучение. Камери пък се вграждат в операционните лампи, които предлагат наблюдение в реално време на операции. Система за онлайн холтер наблюдение позволява следенето на сърдечната дейност на пациента в реално време в естествената му среда. На БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ тази година ще бъде представен първия в света автоматичен инжектор на СО2 за приложение в интервенционална радиология, съдова хирургия и инвазивна кардиология. Първият български многофункциона­лен апарат за физиотерапия с възможност за последователно и/или едновременно прилагане на електротерапия, ултразвукова терапия, лазертерапия, магнитотерапия и вакуумтерапия ще бъде сред новостите на изложението. Специалистите ще видят още система за охлаждане на скалпа при химиотерапия за намаляване загубата на коса.

Модерна апаратура за компютърна диагностика на стъпалото ще бъде друг впечатляващ продукт на изложението. За по-малко от 30 секунди тя ще определи всеки тип свод, размер и ширина на стъпалото, както и точките на натиск, за да изберете най-подходящите ортопедични стелки.

Сред новостите са и продукти като универсален фотополимеризиращ композит - промяна в парадигмата на възстановителната дентална медицина посредством иновативна цветова схема. Професионалистите могат да видят революцията на стъкления хибрид - възстановителен материал за пациенти от 7 до 77 години и след това. Двата продукта са били представени за пръв път на най-голямото изложение в денталната индустрия – IDS в Кьолн през март. На изложението посетителите ще научат повече за първата паста-конец за временна ретракция на гингивата, чиято премиера също се състоя на IDS 2015.

Водещи професионалисти предлагат успешни практики

Съпътстващата програма също е богата с много интересни събития, обучения и демонстрации, които ще запознаят специалистите с новостите в двата сектора на медицината. Водещите теми на форумите са свързани с бъдещето на телемедицината в България, с успешните практики за повишаване ефективността на денталните услуги и привличане на клиенти, с мениджмънт на биофилма. Доказани професионалисти ще направят обучения на специалистите в бранша. Джанфранко Политано, съосновател на Bio Emulation ще представи новости във възстановителната стоматология. Еммануела Рози, маркетинг мениджър на Medical Promotions ще  предложи успешни практики за популяризиране на денталната практика и привличане на повече клиенти. Dental Tribune – България за трети път ще организира симпозиум „Имплантология от следващо поколение“.

Специалистите ще видят демонстрации на КАД-КАМ системи, изработване на естетични фасети и имплантологична операция на живо.

Безплатни акции за проблеми с щитовидната жлеза, диабет, наднормено тегло

Националната пациентска организация ще направи консултации за проблеми с щитовидната жлеза, ще прави тестове за вирусните хепатити B и C. Националното сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром” ще проведе скрининг за диабет и наднормено тегло. Организацията предвижда форум за значението на здравните досиета за пациентите.

Тази година Българският червен кръст ще наблегне на ефективността на своите младежки екипи при работа по време на кризи. На изложението участват и Централната медицинска библиотека – София, Медицинският университет в Плевен, Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“- София.
Така на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ всички, от студентите до специалистите с практика, може да научат повече за своето образование, кариера и развитие.
Традиционно изложбата се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на съсловните организации в сектора Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Български фармацевтичен съюз.

Повече за изложбата, програмата и новостите тази година ще видите на http://bulmedica.bg/bg

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...