Босата разходка в София ни насърчава да вземем краката си в ръце активно в превенцията срещу хроничната венозна болестНа 24 юли в Южния парк в София ще се проведе вече станалата традиционна Боса разходка.

Инициативата цели да подпомогне превенцията на разширените вени (хроничната венозна болест). Събитието, на което са добре дошли софиянци и гостите на града, е част от националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“ на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. На събитието ще бъдат обичаната българска актриса и лице на кампанията Алекс Сърчаджиева, травъл блогърът Ели Иванова – основател на „Друми в думи“, и водещият Павел Владимиров. Началото на разходката е в 11:00 часа, а сборният пункт – централният вход на Южния парк до фонтана откъм бул. „Витоша“.
 
Босата разходка е начин да се раздвижим и да тръгнем към промяна на своите навици. За доброто настроение в Южния парк ще се погрижат талантливите танцьори от клуб за народни танци „Витоша", които създадоха завладяващия танц „Краченица“. Той съчетава полезни движения, облекчаващи чувството на тежест и умора в краката. Посетителите ще имат възможността да се насладят и на различни спортни активности на открито. Освен това всеки желаещ ще може да се консултира с лекари-специалисти по въпросите на хроничната венозна болест. Те ще споделят ценна информация  за начините на превенция, рисковете за здравето и важността от навременно лечение на заболяването.
 
В условията на световна пандемия, както и новите модели на „home office“, които ни се налага да следваме, обездвижването за съжаление е факт. Именно то е и една от основните причини за възникване на хроничната венозна болест. Т.нар. разширени вени се появяват в сравнително ранна възраст и засягат около 50% от населението, като заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни последици. Затова тази година, като част от кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ се провеждат и инициативи, които мотивират хората да се погрижат за физическото и психичното си здраве. Една от тях е #ПътешествиеСМисия. Пътешествието дава възможност на хората да извървят предварително подадени маршрути или да извървят и други по свой избор, а целта е постигането на 10 000 000 крачки (досега са почти 3 млн.).  
 
Кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология се провежда с подкрепата на сайта www.venite.bg и фармацевтична компания Servier.

За актуални новини за кампанията и инициативите ѝ можете да последвате: https://www.facebook.com/venite.bg и да посетите www.venite.bg.

За участие в  #ПътешествиеСМисия и за да станете част от #ОтборСМисия, се присъединете към групата #ПътешествиеСМисия.

Босата разходка в София ни насърчава да вземем краката си в ръце активно в превенцията срещу хроничната венозна болест

Вижте още:

Преодоляването на недостига на квалифицирана работна ръка и на предизвикателствата в сферата на енергетиката са сред най-важните задачи пред...