Фредрик ЕклундЗвездата от телевизионното шоуто на Bravo „Да продадем имот за милиони в Ню Йорк” споделя тайните си как да успеете като супертърговец и да получите това, което искате – независимо кои сте и с какво се занимавате.

Преди десет години Фредрик Еклунд пристига в Ню Йорк от родината си Швеция, единствено с чифт протрити маратонки и с една мечта: да преуспее в града, който никога не спи. От този момент той се превръща в най-добрият агент по продажба на недвижими имоти на най-конкурентния пазар на планетата, сключва сделки за стотици милиони със знаменитости, продава жилища в целия град и очарова аудиторията по света като звезда от хитовото реалити шоу на телевизия Bravo „Да продадем имот за милиони в Ню Йорк.”

Тук за пръв път Фредрик споделя тайните си, така че всеки да може да постигне успех, като прави онова, което му харесва. Според Фредрик дори и да не смятате себе си за търговец, вие всъщност продавате през целия си живот, защото всеки ден продавате най-ценният си актив: себе си. Винаги, когато уговаряте, въздействате или убеждавате някого да ви даде нещо в замяна на това, което вие предлагате – независимо дали е луксозно жилище, блестяща идея или профила ви в Match.com – вие продавате. А ако знаете как да го направите правилно, ще сбъднете мечтата си. Ето защо тази книга е за всеки един от нас.

Като съчетава лични истории, забавни анекдоти и опитa, придобит при светкавичното издигане в кариерата си, Фредрик е написал модерния наръчник за успех, книга, която ще ви покаже как да разпознаете и да развиете истинските си таланти и да осъществите решаващата продажба. От огромното значение на това да сме най-добрият и автентичен вариант на себе си, до начинът, по който да изглеждаме като за един милион долара, дори ако нямаме един милион (все още!), той ни разкрива как чрез неосезаемите фактори, като чара, външността и характера ни, да бъдем забелязани и да блеснем пред другите. Той споделя съветите и триковете си за това как да се подготвяме, да убеждаваме и да водим преговори, така че да излезем победители от всяка житейска сделка. Тази книга ще ви помогне да постигнете по-големи успехи в личен и в професионален план, да водите разкошен и смислен живот и през цялото време да се забавлявате.

“Фредрик е един от най-забавните и талантливи хора в сферата на недвижимите имоти. Всяко негово представяне е белязано от безспорната му харизма и тази книга не е изключение.” - Иванка Тръмп, вицепрезидент, Trump Organization.

“Фредрик може да продаде лед на ескимос. Аз не мога да правя неговия „висок ритник”, но нямах търпение да науча останалите му трикове!” – Анди Коен, телевизионен водещ и продуцент.

“Най-важното качество, което винаги търся когато наемам някого на работа в компанията и сега, когато инвестирам в предприемачи в „Shark Tank”, е страст, нужда от успех. Някой, който, ако не е най-добрият, по-скоро би умрял. Фредрик е такъв и след като прочетете тази книга, вие също ще сте като него.” – Барбара Коркоран, основател на Corcoran Group.

“Фредрик Еклунд създаде съвременния вариант на бестселъра „Как да печелим приятели и да влияем на хората”. Ако търсите начин да успеете в 21 век, отговорът е в ръцете ви.” – Том Доктороф, Главен изпълнителен директор на „Джей Уолтър Томпсън”.

Ето цитат от книката:

Обратно към бизнеса

След като веднъж вече сте влезли в играта и снежната топка на успеха ви набира скорост надолу по стръмния склон, имате само един враг: липсата на време. За да увеличите броя на часовете в един ден, ви трябва допълнителна работна сила.

Допълнителната работна сила означава допълнителни часове. Времето ви в един ден е ограничено, само че повече тела означават и повече мозъци, които ще свършат повече работа и ще донесат повече пари. Но как да разберете, че е време да наемете нов персонал? Ще ви помогне ли един новоназначен човек да се съсредоточите върху разрастването на бизнеса си? Това много прилича на желанието да имате деца няма идеално време за създаване на семейство и за наемане на нов персонал, но ако чакате прекалено дълго, ще изгубите голяма част от бизнеса в полза на конкурентите си.

Пропускате възможности, защото нямате време да ги търсите? Ако отговорът ви е “да”, сега е моментът да си имате “деца”! Асистентите ще ви помогнат да бутате топката надолу по склона, но ще пуснат и своите по-малки топчици да се спускат паралелно с вашата голяма топка. Съвсем скоро ще можете да образувате лавина и никой няма да е в състояние да постигне вашите успехи.

Нека ви дам няколко съвета как да намерите и да заработите в екип с най-добрите хора, и как да ги обучите и да ги възнаградите подобаващо.

1. Разберете, че никой не може да е точно като вас, затова ще трябва да приемете почти идеалната имитация.

2. Знайте, че най-добрият ви съратник в екипа може в даден момент да ви бъде конкурент.

3. Разпознайте най-големия талант на всеки член от екипа си, независимо дали това е чарът му, или опитът с “книжата”.

4. Научете се да позволявате на хората да допускат малки грешки, без да ги обезглавите.

5. Плащайте на хората си достатъчно, за да са щастливи и полезни за бизнеса ви.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.