bTV Media Group и „Да изчистим България заедно“ отново ще бъдат част от Световния ден на почистването през 2022 с традиционните мащабни акции

Денят на голямото почистване ще бъде на 17 септември

За 10-та поредна година„Да изчистим България заедно”ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.Кампанията, която е част от проекта на bTV Media Group„ДОБРИЯТ ПРИМЕР“ще се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света Let’sDoItWorld”През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

В изминалите две нелеки години най-големият ни приоритетсе оказа здравето – както нашето лично, така и това на природата. Изолацията по време на пандемия засили връзката нахората с природата, при която всички ние потърсихме спасение. През 2022г. идва моментът, в койтовсички заедно да се погрижим отново за нея, защото тя е нашият общ доми на 17 септември с кампанията „Да изчистим България заедно“ ще докажем, че силата е в нашите ръцекоментира Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“ в bTV Media Group.

Всяка година участниците в „Да изчистим България заедно" са сред най-активните в света. От своето създаване досега най-емблематична доброволческа еко-инициатива у насе получила подкрепата на над 2 500 000 доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 94 000 тона отпадъци, което се равнява на повече от 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, а от картата на България са изчезнали над 18800 нерегламентирани сметища и замърсени зони.„Да изчистим България заедно“ е носител на редица родни и международни награди и признания за постигнатите резултати.

Стартът на тазгодишния Световен ден на почистването ще бъде даден днес - 15 юни с мащабна акция пред Европейския дом в Берлин, по време на която своите апели за подкрепа ще отправятПредседател на Европейския парламент РобертаМетсола, Председател на Европейската комисияУрсула фон дерЛайен и кмета на Берлин ФранцискаГифай.

За„Добрият пример“

Социалноотговорниятпроектна bTV Media Group - „Добриятпример“, не спирадавдъхновявакатозалаганасилатаналичнатаотговорностпроявеначрезактивноучастие в каузидоброволческиакции и индивидуалниинициативиbTVMedia Group, като част от семейството на CME и международната компания PPF GROUP, продължава да проявява ангажираност към важни социални каузи и партньорства, които се стремят да подобрят живота на хората. Нашата социалноотговорна мисия е да подкрепяме и инициираме проекти, които развиват гражданското общество и са базирани на споделени ESG стандарти (EnvironmentalSocialandGovernance – екологично, социално и корпоративно управление) като част от устойчивото и отговорно инвестиране. 

За Let’sDoIt World” и Световният ден на почистването на планетата

Целта на инициативата е над 190 държави да организират в един ден акции за почистване, като се стремят да ангажират поне 5% от населението си с проблемите, свързани със замърсяване на околната среда. 

От 2018 г. Световният ден за почистване събира милиони хора за най-големия ден за събиране на отпадъци в човешката история. През 2018 г. 17,6 милиона, а през 2019 г., 21,2 милиона души се присъединиха към епична 36-часова зелена вълна от почистване по целия свят – започвайки от Нова Зеландия и пътувайки по света, преди да завърши в Хавай.

Всички тези пазители на природата излязоха въпреки предизвикателствата на 2020 и 2021 г.

Вижте още: