Българи от цял свят заедно на благотворителен концерт срещу коронавирусаИнициатива с участието на най-големитe BG звезди ще стигне до сънародниците ни по света и у нас чрез платформата URBO

България отново се обединява в общозначима кауза. Сънародниците ни от всяка точка на планетата ще могат да подкрепят благотворителен концерт срещу коронавируса с участието на едни от най-обичаните наши музикални, кино и телевизионни звезди. Събраните средства ще отидат в подкрепа на националната кампания на Българския Червен кръст в борбата срещу COVID-19.

Събитието е част от инициативата на bTV #ПомогниОтВкъщи и ще бъде излъчено на 7 май от 20.00 ч. както в ефира на медията, така и в популярната онлайн платформа URBO, която дава шанс на всеки да прекара времето у дома по най-добрия начин. В четвъртък концертът #ПомогниОтВкъщи2 може да бъде гледан безплатно на живо и ще стигне до българските зрители в най-отдалечените кътчета на Земята.

Публиката не само у нас, но и извън страната, ще има възможност да подкрепи благородната кауза на БЧК с виртуален билет от 5, 10 или 30 лв, освободени от административни и банкови такси, благодарение на URBO и FiBank.

В продължение на два часа Орлин Горанов, Дидо, Митко Кърнев и Радостин Василев от „Д2“, Свилен от „Остава“, Миро, Виктор Калев, Нели Петкова и Анелия, а също на Дивна, Тита, Pavell & Venci Venc‘ ще забавляват зрителите. В концерта ще се включат още Николаос Цитиридис, Даниел Цочев, Катерина Евро, Китодар Тодоров, Иво Аръков и Даниел Пеев – Дънди. Освен изключителни изпълнения и оригинални изненади, инициативата ще представи вълнуващите лични истории на хората в нужда и на доброволците на БЧК, които даряват надежда. Водещи на благотворителното събитие са Андрей Арнаудов, Иван Христов и Мария Силвестър.

Концертът #ПомогниОтВкъщи2 ще бъде достъпен също за слушателите на bTV Radio и радио N-JOY, и за онлайн потребителите на btvplus.bg. Събитието, продуцирано от bTV и „Междинна станция“, и реализирано с техническата подкрепа на Joker Media Rentalще се проведе при спазването на строгите мерки за превенция срещу коронавируса.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към усилията на БЧК, могат да го направят чрез:

- виртуален билет от платформата на URBO, освободен от банкови и административни такси – urbo.live/redcross

- изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

- на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

- онлайн дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...