1508241Canon, световен лидер в сферата на изображенията, разширява безкомпромисната гама от пълноформатни фотоапарати с обявяването на новата система EOS R и първата камера с иновативния нов RF байонет. С най-бързия автофокус в света и единствената засега камера с възможност да фокусира при изключително ниска осветеност (до -6EV), EOS R е перфектния избор, гарантиращ професионални резултати при всякакви условия. Изцяло новата линия RF обективи се основава на изключителните оптични качества на EF системите и дългогодишния опит на Canon в създаването на едни от най-добрите обективи в света, а съпътстващите аксесоари предлагат на фотографите и операторите по-големи възможности за творчество и персонализиране.

EOS R

Новата система EOS R осигурява изцяло ново ниво иновации, даващо възможности за по-богати и по-детайлни резултати с несравнимо ниво на острота и детайлност. EOS R е първата камера с RF байонет (12 контакта, 20 мм работна отсечка и широк отвор на байонета - 54 мм), което дава възможност за по-голяма гъвкавост при проектирането на обективите за тази система.

Чрез комбинацията от високоефективни RF обективи, 35 mm CMOS пълноформатен сензор, приблизително 30,3 милиона ефективни пиксела и най-новият процесор за изображения DIGIC 8, EOS R дава постоянство в качеството на изображенията.

С най-бързия автофокус в света (за по-малко от 0,05 сек.) и способността за бързо, точно и безпроблемно заснемане на движещи се обекти в режим „продължително снимане“ (до 8 кад./сек. при фиксиран автофокус и 5кад./сек. при следящ), потребителите на системата EOS R могат да бъдат сигурни и уверени в резултатите на камерата. Благодарение на сензорния дисплей и възможността за избиране на една от 5 655 автофокусни точки (повече от всяка камера в своя клас) чрез докосване и влачене, EOS R изпъква значително сред конкурентите си.

Като първата камера в света, способна на фокусира при ниска светлина (до -6EV), тя е и оптимизирана за работа при условия на слаба осветеност благодарение на подобрения електронен визьор с 3,69 милиона точки, осигуряващ 100% покритие на сцената и даващ възможност за правилно цветопредаване дори в пълна тъмнина.

EOS R разполага с режим за напълно безшумно заснемане и пълна дискретност, което го прави идеален за фоторепортери или сватбени фотографи.

Новата пълноформатна камера е и висококачествен инструмент за създаване на зашеметяващо 4К видео с пълен аудиоконтрол, асистент при ръчно фокусиране (focus peaking) и различни ракурси, благодарение на въртящият се на 360о дисплей. Освен това операторите могат на разчитат на 10 битов HDMI изход, а вградения Canon Log позволява заснемането на кадри в неутрален контраст с до 12 стопа динамичен обхват при ISO400, позволявайки извличане на фини нюанси на цветовете и детайли в тъмните и светлите участъци на кадъра при обработка и цветни корекции.

Новото тяло EOS R позволява персонализиране на почти всички изведени бутони и контроли, което повишава оперативността на потребителя. Познатата до сега ергономия на EOS и подобреното боравене, включващо устойчивото на атмосферни условия тяло от магнезиева сплав позволява по-продължително снимане с удобен захват и интуитивно управление. Проектиран за хора в движение, апарата има възможност за постоянна връзка със смарт устройства чрез Bluеtooth и запис на GPS координати в снимките.

Иновативна оптика

Новото при всички RF обективи е наличието на допълнителен контролен пръстен, който може да се персонализира за управление на бленда, скорост на затвора, ISO или компенсация на експонацията, което позволява смяна на настройките без да се отклонява поглед/ внимание от обекта на снимане и дава удобство при снимането.

Байонета на RF обективите позволява напълно нов оптичен дизайн - 20 мм работна отсечка и 54мм диаметър на байонета, дават възможност на инженерите на Canon да проектират нови обективи, които не са били възможни до сега.

С обективите, които остават в основата на EOS системата, Canon обявява също и 4 нови RF обектива, които разширяват възможностите за оптично съвършенство. Установявайки нови стандарти за качество и скорост, RF 50mm f/1.2L USM е най-бързия обектив в класа си, предлагайки изключителни нива на детайлност, изключителна рязкост, зашеметяващо плитка дълбочина на фокус и забележителна ефективност при слаба осветеност.

RF 24-105mm f/4L IS USM е първия обектив от L серията, снабден с NANO USM технологията за плавен и безшумен фокус, която е в помощ на видео операторите искащи меко и гладко проследяване на обектите. Обективът е тънък и лесен за употреба, а също така е с постоянен f/4 отвор на блендата. Бързият, безшумен автофокус и стабилизатора на изображението до 5 стопа го правят идеален при снимане на видео.

Стандартният светъл варио обектив RF 28-70mm f/2L USM осигурява нови нива на творчество. Това е първия в света обектив в класа си за пълноформатни камери, притежаващ постоянна светлосила f/2 в целия обхват на приближение. Освен това конструкцията на обектива е с ударо-поглъщащ механизъм, който дава допълнителна устойчивост и здравина. RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – супер светъл макро обектив, подходящ за улична, травел и макро фотография. Обективът предлага отлична естествена широкоъгълна перспектива, фокусиране от близко разстояние и Hybrid IS (хибридна стабилизация на изображението). А системата за фокусиране, бленда и стабилизация на изображението са интегрирани в едно устройство.

Удобство с всеки един обектив

Успоредно с новата камера EOS R и новите RF обективи, Canon анонсира и три адаптера, позволяващи използването на над 70 EF и EF-S обектива с новата EOS R система. Благодарение на тези адаптери, се добавя нова функционалност на съществуващата оптика, запазвайки отличните нива на поведение и функционалност, както при огледално рефлексните EOS системи. Адаптерът за EF обективи, разполага с допълнителен пръстен, подобен на този от RF обективите, с помощта на който потребителите ще могат да контролират настройките на камерата си независимо дали използват RF или EF и EF-S обективи. Адапторът със „drop-in”филтър дава възможност за използване на разнообразни филтри (кръгово-поляризационни или неутрални). Той е идеален за видео операторите и за тези, който ползват обективи, на които трудно се поставя филтър.

Персонализирай всяка една стъпка от своето изживяване

Широката гама от иновативни аксесоари, налични за EOS R включват мощен и гъвкав BATTERY GRIP и светкавица. БАТЕРИ ГРИПА BG-E22 позволява да се използват две литиево – йонни батерии LP-E6N с голям капацитет. Освен това предлага външно зареждане на батерията посредством USB адаптер, осигурявайки по-продължително снимане и удобство при снимане във вертикална позиция. За по-творчески подход в осветлението, BG-E22 разполага и с PC терминал за работа с традиционно кабелно студийно осветление.

Speedlite EL-100 е компактна, лека и мощна светкавица, снабдена с автоматичен режим на работа, който позволява комуникация със съвместими камери, за да улесни снимането със светкавица. С достатъчно силна мощност за осветяване на множество обекти едновременно, независимо дали е в тъмни условя и на закрито или навън в слънчево време, светкавицата позволява отразяването на светлината в стени или тавани, за по-меко и естествено осветяване на обектите.

Ориентирани към системата EOS R, Canon е изградила набор от инструменти, съобразени с изискванията на фотографите и видео операторите на бъдещето, като същевременно разширява границите на създаването и работата с изображения. EOS R, както и новите RF обективи и аксесоари предлагат повече творческа свобода и възможности, за вълнуващи нови фотографски изживявания.

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...